Eurovisiesongfestival : Blanche gaat door

Eurosong Blanche (2)

Eurovisiesongfestival, 10/05/2017, reporter ter plaatse – Het is Blanche gelukt om een finaleticket te bemachtigen voor de finale van het Eurovisiesongfestival 2017. Tijdens de eerste halve finale werd ze door de presentatoren als allerlaatste aangekondigd als een van de tien finalisten.  

Eurosong Blanche

Erg opvallend is dat voor het derde jaar op rij Belgi ë als tiende en allerlaatste pas bekendgemaakt werd als finalist

Belgi ë zal aanstaande zaterdag aantreden in de 2e helft van het programma. Dat heeft zangeres Blanche zelf geloot tijdens de persconferentie voor de finalisten van de eerste halve finale, dit wordt gewoonte getrouw na de liveuitzending gehouden in het perscentrum. Blanche had er geen rekening mee gehouden dat ze een finaleplaats ging bemachtigen  toen er reeds 9 landen werden afgeroepen en had zelfs haar schoenen reeds uitgetrokken , maar toen kwam het verlossende woord Belgium !

(Koen Michels)