Politie vindt dader van drie woninginbraken in Geraardsbergen

 

Geraardsbergen, 10/05/2017 –  In de vooravond van 24 april werden in een tijdspanne van anderhalf uur 3 woninginbraken gepleegd in het centrum van Geraardsbergen. Bij 2 feiten werd de verdachte opgemerkt door de aanwezige bewoners, maar telkenmale slaagde  hij erin de vlucht te nemen met een buit hoofdzakelijk bestaande uit geld en juwelen.  

Na intensief speurwerk slaagden de leden van de lokale recherche van de politiezone Geraardsbergen/Lierde erin het voertuig, waarmee de verdachte zich verplaatste, te identificeren.

Op 5 mei werd uiteindelijk bij een huiszoeking te Ronse, op het adres van een 35-jarige door de politiediensten goed gekende verdachte, een deel van de buit teruggevonden. De verdachte werd voorgeleid en onder aanhoudingsmandaat geplaatst door de onderzoeksrechter te Oudenaarde. Betrokkene verscheen vandaag voor de raadkamer in Oudenaarde, die zijn aanhouding met één maand heeft verlengd.