Resultaten van de dopjesactie in het GO! Atheneum Brakel

brakel go school Persbericht 3 (foto 2)

Brakel, 10/05/2017, persbericht – De studenten verzamelden onder impuls van Bryan Yang en Ewen Gerniers van 6 Accountancy-IT het volledige schooljaar dopjes in om het centrum van blindengeleide honden te steunen. Zij hebben hiervoor wedstrijden ingericht, ophalingen georganiseerd in Jeugdhuis Alfa, boekhandel Braeckman, Fu Hao Garden , rusthuis Najaarszon en uiteraard ook op school en zoveel mogelijk dopjes verzameld via de leerlingen. Het was bijzonder voor de leerlingen van het eerste jaar om een gesprek met Kris Vangramberen te hebben en zijn blindengeleidehond Gwenny te leren kennen.  

brakel go school 20170519 Jobbeurs

Een verslag :

Donderdag 4 mei hebben we uiteindelijk onze buit afgeleverd bij Hugo Conderaerts. Hugo is inzamelpunt voor onze streek. Hugo zelf sorteert de dopjes en heeft op dit ogenblik 80 zakken gestockeerd die binnenkort worden opgehaald. We konden 150,2 kg dopjes leveren bij Hugo.

De gesorteerde dopjes worden verkocht aan een firma die ze recycleert tot een nieuw product. De opbrengst van deze verkoop gaat naar de opleiding van blindengeleidehonden en naar de algemene werking van het Belgisch Centrum voor Geleidehonden vzw. Bovendien leveren we zo toch een bijdrage aan de bescherming van het milieu.

brakel go school Persbericht 3 (foto 1)
Hopelijk stopt het hier niet en kunnen wij ook volgend schooljaar nog meer dopjes inleveren.
Bedankt aan iedereen die deze actie ondersteunde!