Anny De Windt ridder-ereburger van Zottegem

P1000338

Zottegem, 12/05/2017 –  De Gilde van de Orde van Sotto en het stadsbestuur van Zottegem hebben afgelopen donderdag Anny De Windt tot Ridder in de Orde van Sotto geslagen en de titel van ereburger van de stad Zottegem verleend.  

Anny De Windt zette de afgelopen 45 jaar tal van initiatieven op om via intensief vrijwilligerswerk mensen te helpen die het minder goed hebben. Vandaag is ze vooral bekend als drijvende kracht achter de vzw BiJeVa. Die ondersteunt sinds 2006 de stille armen in de ruime regio van Zottegem, reikt hun sleutels aan om zelf hun situatie te verbeteren, en werkt aan de sociale integratie van de kinderen uit die gezinnen.

Anny De Windt zette voordien ook al projecten op onder andere voor andersvaliden, voor Senegalese families en voor Roemeense gezinnen na de val van Ceausescu. Voor haar verregaand onbaatzuchtig engagement ontving ze in 2007 De Pluim van de Koning Boudewijnstichting, werd ze in 2013 uitgeroepen tot Libelle Vrouw van het Jaar en benoemde Koning Filip haar in datzelfde jaar tot Commandeur in de Kroonorde.

Tekst met dank aan  Lieven Buysse, Gilde van de Orde van Sotto