In Zottegem werden meermaals wagens beschadigd langs de Meire. De politie geeft duiding en vraagt getuigen om zich te melden.

bekraste wagen wagen meire 2

Zottegem, 12/05/2017, redactioneel – In de stad van Lamoraal werden op 6 mei, langs de Meire, heel wat auto’s bekrast. Uit de commentaren op onze site kunnen we afleiden dat er nog meer gevallen zijn, dus ook in de periode voor 6 mei. We vroegen aan de politie van Zottegem of die dat kon bevestigen. 

bekraste wagen wagen meire 1

De Beiaard : Van bewoners langs De Meire kregen we de melding dat op 6 mei wagen werd bekrast. Kan u dat bevestigen?

Politie Zottegem : Er zijn bij onze diensten sedert 06/05/2017 zes geregistreerde aangiftes van vandalisme aan voertuigen, in de omgeving van de Meire, zeer waarschijnlijk allemaal op hetzelfde tijdstip. Het onderzoek is nog lopende. 

De Beiaard : Uit de commentaren op onze site kunnen we afleiden dat er nog meer gevallen zijn, dus ook van voor 6 mei. 

Politie Zottegem : Momenteel zijn er 8 feiten voor 2017 van vandalisme/beschadigingen aan voertuigen op de Meire. De feiten situeren zich tussen 4 mei en 7 mei (6 feiten). 2 feiten dateren van 7 januari 2017. Omliggende straten blijken negatief (Meerlaan, Wolvenstraat, Sint-Andriessteenweg, Molenkouter). In de Ledebergstraat was er 1 feit op 26 maart 2017.

Eventuele getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie (09/3644730) of via 101.


Redactioneel :

Aangezien het onderzoek nog bezig is kan er vandaag geen verdere informatie gegeven worden. Dat zou het onderzoek kunnen schaden. Maar wie iets gezien heeft, of denkt gezien te hebben, kan zich melden bij de politie en helpen om de dader(-s) te vinden. Van zodra meer informatie beschikbaar is komen we hier op terug.

Indien er nog meer slachtoffers zijn, kunnen ook zij helpen door de beschadiging aan te geven bij de politie. Alle informatie, hoe onooglijk het ook mag lijken, kan de politie helpen om de dader(-s) te vinden en/of de baldadigheden aan banden te leggen.

De redactie.