Wordt Maaike Ponnet van KA Zottegem leerkacht van het jaar?

IMG_0425pers

Zottegem, 12/05/2017 – Het Koninklijk Atheneum Zottegem laat weten dat een van haar leerkrachten kans maakt om door Klasse verkozen te worden tot Leerkracht van het Jaar 2017. Maaike Ponnet schopte het tot de laatste 200 kandidaten. (PDV)

Elk jaar gaat het onderwijsblad Klasse op zoek naar een leraar die levens verandert. Daartoe roept Klasse collega’s, ouders en leerlingen op om hun kandidaten voor de ‘Leraar van het Jaar’ voor te dragen. Zo wil het blad symbolisch alle leraren in de bloemetjes zetten voor hun dagelijkse en enthousiaste inzet.

Als reactie op de oproep voor de “Leraar van het jaar 2017” ontving Klasse meer dan 3000 kandidaten, aangebracht door ouders, collega’s en leerlingen. De jury selecteerde hieruit 200 namen die er op de een of andere manier uitsprongen. Een van deze 200 is KAZ-leerkracht Frans Maaike Ponnet. Zij heeft haar nominatie te danken aan de leerlingen van het laatste jaar Moderne talen-wetenschappen.

Op woensdag 31 mei maakt Klasse de uiteindelijke winnaar bekend. “We zijn als school uiteraard enorm fier op Maaike en wensen haar op 31 mei alvast een fijne feestelijke dag toe”, klinkt het hoopvol bij de Zottegemse school.