Ninove middagstad van de 1000 km voor Kom op tegen Kanker

ninove 1000 km tegen kanker richez SORI6904

Ninove, 13/05/2017 – Op zondag 28 mei 2017, tussen 11u en 17u, valt er heel wat te beleven in en rond het evenementendorp op de parking van WZC klateringen aan de Centrumlaan. Naast de Grootste kaffeeklasj vinden er verschillende optredens plaats. (SR)

Op het hoofdpodium geven Radio Oorwoud, Fun yards en de Harmonie van Appelterre het beste van zichzelf. Kom op tegen kanker komt met zijn button-caravan naar Ninove. Buttons van bekende cartoonisten als Jonas Geirnaert en Eva Mouton kunnen er gepersonaliseerd worden met de naam van de persoon voor wie je je inzet voor de 1000 km. Supporters kunnen elkaar of een bekende Ninovieter tot slot ook uitdagen voor een wedstrijd “kort spurt tot rollen”. Sporzacommentator Tom Vandenbulcke praat het geheel aan elkaar. (SR)

ninove 1000 km tegen kanker richez 2

Ninove gaat de concurrentie aan met de drie andere middagsteden – Bornem, Bochelt en Ingelmunster- Om de trofee van de langste Erehaag te winnen. De erehaag wordt gevormd vlak voor de aankomst van de pelotons, tussen 11u45 en 12u.

Burgemeester Tania De Jonge kreeg vandaag een officieel bord uit handen van Marc Michils, de algemeen directeur van Kom op tegen Kanker.

Tania De Jonge, burgemeester Ninove: “In 2015 woonde ik de aankomst bij van het peloton van de 1000km in Mechelen. Wat een emotie bij de deelnemers en hun supporters, allemaal hebben ze een eigen verhaal. Wij hebben dan ook met het schepencollege beslist ons kandidaat te stellen om als middagstad te fungeren en deze honderden enthousiaste deelnemers te ontvangen in onze stad. Wij zijn bijzonder vereerd dat we de fietsteam op 28 mei mogen ontvangen in onze prachtige stad.”

(Sophie Richez)