Bouwaanvraag project ‘Oud College’ Zottegem ingediend: 53 appartementen en 95 publieke parkeerplaatsen

IMG_2432.jpg

Zottegem, 15/05/2017 – Het stadsbestuur laat weten dat de nieuwe eigenaar van het oud college  Vanhout een bouwaanvraag heeft ingediend voor de bouw van 53 appartementen met 95 publieke ondergrondse parkeerplaatsen.  

Persbericht

Op vrijdag 12 mei werd door projectontwikkelaar Vanhout een bouwaanvraag ingediend voor een renovatieprojecrt op de site van het voormalig – oud college gelegen aan de Kasteelstraat en de Neerhofstraat. “Het gaat om de bouw van 53 appartementen met 95 publieke ondergrondse parkeerplaatsen en een private parking voor de bewoners, zodat de parkeerdruk niet op het centrum wordt afgewenteld” bevestigt burgemeester Jenne De Potter. “Dit is goed nieuws voor ons stadscentrum. Eindelijk zijn er concrete plannen voor de toekomst van het pand, iets waar wij al jaren voor ijveren, vermits dit pand ondertussen een echte stadskanker is geworden.”

De firma Vanhout Projects kocht de site in 2014 van het bisdom Oost-Vlaanderen die eigenaar was van het pand. Sindsdien werd er intensief onderhandeld tussen de projectontwikkelaar, Onroerend Erfgoed Vlaanderen en het stadsbestuur om tot een gedragen bouwontwerp te komen. Met het indienen van deze bouwaanvraag voor dit inbreidingsproject, die naast de bouw van 53 appartementswoningen ook 95 ondergrondse publieke parkeerplaatsen omvat én een fiets- en wandeldoorgang die de Kasteelstraat met de Heldenlaan verbindt, werd een uiterst belangrijke horde in het dossier genomen.

“Dit is enorm goed nieuws voor ons stadscentrum,” zegt een tevreden burgemeester Jenne De Potter. “De site van het voormalig oud college heeft een ideale ligging in het hart van onze stad, maar werd de laatste jaren een ware stadskanker. Met dit project zetten we een belangrijke stap om de site nieuw leven in te blazen. Als stadsbestuur hebben we hiervoor intensief onderhandeld, en met succes. De bouw van 95 publieke ondergrondse parkeerplaatsen met een rechtstreeks toegang tot de Heldenlaan was een grote wens van het stadsbestuur en zal een enorme meerwaarde zijn voor ons centrum, niet in het minst voor onze handelaars en de bezoekers van onze Egmontstad.” aldus burgemeester De Potter.

Nu de bouwaanvraag ingediend is kan het openbaar onderzoek van start gaan. Na het openbaar onderzoek kan de bouwheer een vergunning krijgen en kunnen de werken starten.