Olsa Brakel verwerft uitstekende uitgangspositie

DSC_0823

Brakel, 16/05/2017 –  K.OLSA Brakel-RFC Luik 3-1. De Luikse doelman werd al direct op de proef gesteld. Een kopbal van Desire werd maar half weggewerkt, Kaj Knipping nam Mathijs onder vuur die de bal in corner werkte. Het was slechts uitstel. (R 18)

Haezebroeck bereikte met een perfecte voorzet De lange die aan de tweede paal binnenkopte, 1-0 na 8’. OLSA zakte wat weg, de Luikenaars kwamen meer in het spel. Met een messcherpe counter en randje buitenspel dook Ezzahri plot voor Otte op, de bezoekende aanvaller liet de thuisdoelman geen schijn van kans. 1-1 na 19’. Na Brakels balverlies ging diezelfde Ezzahri opnieuw op Otte af, deze keer kon de Brakelse goalie wel redding brengen. Op het halfuur talmde Makonga-Tara te lang, zijn schot werd afgeblokt. OLSA kreeg nog een mogelijkheid voor de rust. Op aangeven van De Lange besloot Haezebroeck voorlangs. Otte duwde nog een afstandsschot van Vandenbon over.

Ook na de pauze nam OLSA de beste start. Haezebroeck verlengde een verre inworp van Lambrecht tot bij Achahbar die zijn kopbal door Mathijs gered zag. Wat later werd een door Kaj Knipping ingezette aanval door Achahbar te zwak in de handen van Mathijs getrapt. Op het uur kwam Delie in voor Achahbar. Enkele minuten later klom de thuisploeg opnieuw op voorsprong. Na een lage corner van Moreels devieerde Haezebroeck aan de eerste paal de bal in doel. 2-1 na 68’. Voor Luik was er nog een poging van Ezzahri, Kaj Knipping bracht redding. Wat later was er een discutabele fout van Kaj Knipping op de ingevallen Mauclet, Vandenbon trapte de elfmeter maar Otte redde knap. Doelman Otte lag met een verre uittrap tot bij De Lange aan de basis van het derde Brakelse doelpunt, Delie knikte de voorzet aan de eerste paal tegen de netten. 3-1 na 80’. In de slotminuten pakte bezoeker Ezzahri uit met een fantastisch schot richting winkelhaak, Otte redde subliem.

Komende woensdag trekt OLSA naar Luik voor de terugmatch.