CC Zoetegem : programma voor het komende seizoen

InkedLogo cc zoetegem_LI

Zottegem, 21/05/2017 – Het cultuurcentrum CC Zoetegem heeft weer heel wat te bieden tijdens het nieuwe seizoen.  Sandra De Roeck, schepen van cultuur Zottegem, geeft een overzicht.  

Persbericht :  Met de start van de zomer brengen wij U graag het nieuwe cultuurprogramma van CC Zoetegem. Wij presenteren u graag meeslepende muziek, spitsvondige humor, betoverende familievoorstellingen en avontuurlijk theater.

Ook het komende seizoen hebben we getracht een programma samen te stellen, met gevestigde namen en jong talent, voor jong en oud, voor iedereen met goesting in cultuur.

We wensen iedereen een schitterend cultureel seizoen toe.

Sandra De Roeck, schepen van cultuur ZottegemCC ZOETEGEM 2017-2018

De voorbije maanden werd binnen CC Zoetegem hard gewerkt aan een nieuw cultureel programma. Wij presenteren u graag meeslepende muziek, spitsvondige humor, betoverende familievoorstellingen en avontuurlijk theater.

We blijven trouw aan onze filmgeschiedenis en presenteren opnieuw een selectie van fascinerende films. Ook gaat CC Zoetegem de samenwerking aan met Film Fest Gent. Elke derde dinsdag van de maand selecteert Film Fest Gent een kwaliteitsfilm die On Tour in avant-première getoond wordt. Ongeveer een maand voor de vertoning wordt bekendgemaakt om welke film het gaat. Een exclusief gebeuren voor een selecte club bioscopen en cultuurcentra!

Alle voorstellingen, namen en titels kan u vinden in onze gloednieuwe seizoensbrochure en op onze website www.cczoetegem.be. Enkele blikvangers geven we alvast mee.

CC Zoetegem ontvangt een pak muzikale gasten. Lucas Van den Eynde, Tine Embrechts en Clara Cleymans brengen een programma vol kleinkunst-klassiekers. Raymond van het Groenewoud speelt solo en er komt een muzikale hommage aan Dalida. Liever klassiek? Dan is er een De Toverfluit, een aperitiefconcert met twee klassiek geschoolde muzikanten en Maaike Cafmeyer als vertelster.

De Ridderzaalconcerten op zondag, georganiseerd ism SAMWD Zottegem en GC De Kluize, zijn al jarenlang traditie. Na een geslaagde samenwerking vorig seizoen, blijven deze aperitiefconcerten opgenomen in het culturele programma van het cultuurcentrum.

Iedereen met een hart voor zigeurermuziek kan genieten van een concert van het geweldige Rosenberg Trio. Jan Delvaux & DJ Bobby Ewing maken een stop in Zottegem met de intussen vierde voorstelling uit hun BELPOP-reeks. Ook Jan De Wilde en Zottegemnaar Jean Blaute zullen op het podium staan.

Het theateraanbod bevat namen als Jan Decleir, Marleen Merckx, Leah Thys, Dimitri Leue, Raf Walschaert en Pascale Platel, om maar enkele te noemen.

Lachen doen we met Gili, William Boeva, Steven Mahieu, Jan Jaap van der Wal en Die Verdammte Spielerei.

Voor het tweede jaar op rij slaan we de handen in elkaar met enkele collega-stadsdiensten en nemen we deel aan de Kunstendag voor Kinderen, met kleine voorstellingen voor kleuters en iets oudere kinderen. Maar ook daarbuiten organiseren we opnieuw een aantal fijne voorstellingen: een vuurspektakel in openlucht voor kleuters en familie, een kinder-popconcert of een kleurrijk spektakel op locatie!

Opnieuw zet CC Zoetegem in op samenwerking en locatieprojecten. In het voorjaar bouwen wij de fuifzaal (Bevegemse Vijvers) één week lang om tot theaterzaal. We vertonen er een voorstelling voor kleuters en programmeren voor het eerst een dansvoorstelling. fABULEUS, een jong danshuis uit Leuven, brengt er POPCORN, een dansvoorstelling met de impact van een popconcert.

Samen met CC De Fabriek (Sint-Lievens-Houtem) organiseren we de locatie-theatervoorstelling ZINGARATE van het Gentse Compagnie Cecilia.

Ook met de cultuurcentra uit Oosterzele en Merelbeke kwam het tot een fijne samenwerking. Circus Ronaldo zal zijn tenten opslaan aan de Stokerij in Balegem, en brengt daar Fidelus Fortebus, een theatermonoloog door Danny Ronaldo zelf.

2018 wordt een herdenkingsjaar voor Egmont. Ook CC Zoetegem werkt mee en co-produceert de musical Egmont, die speciaal voor deze gelegenheid gemaakt wordt. Een maand lang huizen de makers en spelers in onze zaal en spelen zij hun musical voor het grote publiek.

Tot slot werd ook voor de scholen een aanbod samengesteld. Van kleuters tot laatste jaar, voor ieder van hen selecteerden wij een voorstelling en film op maat waar zij in klasverband naartoe kunnen.

TICKETVERKOOP

Vanaf vrijdag 19 mei vind je het volledige programma op onze website www.cczoetegem.be. In de dagen daarop ontvangt iedere Zottegemnaar een brochure in de brievenbus. Het filmprogramma kan je eveneens vinden op onze website, en in een aparte folder.

Tickets en abonnementen kan je kopen vanaf maandag 29 mei, 14 uur, zowel online als aan de UITBalie. Alle info en contactgegevens vind je op onze website www.cczoetegem.be.

CC Zoetegem pakt ook uit met een gloednieuwe abonnementsformule. Het team van programmatoren selecteerde voor u zes voorstellingen uit het eigen aanbod, voor de voordelige prijs van €70.