Sportdienst Zottegem moedigt buurtsporten met ‘Sportzofiets’

Persfoto

Zottegem, 23/05/2017 –  Vanaf volgende maand lanceert de sportdienst van Zottegem een nieuw, maandelijks sportaanbod om buurtsport aan te moedigen. Samen met Louie Van Rijsselberge, Zottegemnaar en hogeschoolstudent Sport en Bewegen, ontwikkelde het hiervoor de ‘Sportzofiets’, een soort bakfiets gevuld met sportmateriaal  die zal gebruikt worden om elke  1e woensdag van de maand een sportactiviteit  te organiseren in de Romeinse wijk van Velzeke. (PDV)

Persbericht Sportdienst Zottegem

 

Peter Roman, schepen van sport:

“In het najaar van 2016 kreeg de sportdienst de opportuniteit om met Louie Van Rijsselberge, een derdejaars student van de opleiding “Sport en bewegen”, een onderzoek te laten uitvoeren naar een breder sportaanbod in Zottegem. Hieruit werd vervolgens de Sportzotfiets ontwikkeld, een toffe bakfiets die wordt gevuld met sportmateriaal. Deze fiets zal in de toekomst naar wijken en parken in Zottegem rijden, om korte toffe sportactiviteiten te voorzien, voor de omwonende kinderen.”

Jo Zwaenepoel, sportfunctionaris:

“Om het project af te schieten, starten we op woensdagnamiddag, 7 juni, op het speelplein in de Romeinse wijk van Velzeke. Hierbij voorzien we voor iedereen een gratis ijsje en gaan we aan het sporten met de kinderen uit de wijk. Elke eerste woensdag van de maand komen we daar van 14-16u, opnieuw een toffe sportsessie geven, volledig gratis en a la carte. In de bakfiets zitten voetballen, basketballen, een kubb-spel en nog een heleboel meer. De kinderen kunnen dus zelf uitmaken waar ze mee aan de slag gaan. Indien dit aanslaat, hebben we de ambitie om ook andere wijken en parken in Zottegem te gaan aandoen met bijvoorbeeld bakfietsen.”

Louie Van Rijsselberge, derdejaars student Sport en bewegen en tevens ook Zottegemnaar, is heel tevreden met zijn onderzoek.

“Dit project heeft als doel om zoveel mogelijk kinderen in Zottegem de kans te bieden aan sport te kunnen doen. Sport anno 2017 is niet zo bereikbaar als de meeste mensen denken. Het kost al snel een behoorlijke som om je kind in te schrijven bij een vereniging, en ook de afstand tussen de woonst en het stedelijke sportcomplex kan een grote drempel zijn. Met de Sportzotfiets werken we op een vindplaatsgerichte, kosteloze manier en brengen we eigenlijk de sportzaal naar de wijk. Een grote partner in ons project is het ISB, het Vlaams Instituut voor Sportbeheer en Recreatiebeleid, die ons een heel jaar ondersteunt met hun expertise en extra financi ële middelen.”