Finale Beker Van Belgi ë Minivoetbal: Vrijdag 26 mei 2017 sportarena Tolhuis Gent.

Foto tolhuis minivoetbal

Sport, 24/05/2017 –  Opel Haeck Drongen organiseert op vrijdag 26 mei eerstkomend de minivoetbal Beker van Belgi ë in sportarena Tolhuis Gent. Ter gelegenheid van een persconferentie presenteerde gekend VRT gezicht Tom Baudeweel het avondvullend programma en interviewde hij Voorzitter Eddy De Moor van Opel Haeck Drongen, dat de organisatie in handen heeft van deze Belgische hoogmis van het minivoetbal.

“De sfeer in kuip van sportarena Tolhuis is uniek om een event als dit te organiseren” poneerde Voorzitter Eddy De Moor en ze verwachten komende vrijdagavond dan ook een vol huis (1200 toeschouwers).

Vanaf 19u staan er drie finales op het programma. Het is de finale van het kampioenschap voor kernselecties dat om 19u00 de spits af bijt met een wedstrijd tussen kern Zwalm/Brakel en Kern Zulte. Kern Zwalm Brakel van Voorzitter Emiel De Geyter speelt voor de tiende maal de finale en wist deze reeds zeven keer te winnen.

Om 20u00 staat dan de finale voor -13 jarigen tussen Opel Haeck Drongen en AZ67 Maldegem op het programma. Met technisch zeer sterke jeugdspelertjes van oa KAA Gent, Club Brugge, Deinze, in hun midden, wordt dit ongetwijfeld een promotiewedstrijd voor het jeugdig minivoetbal.

Om 21u00 is er een act van voetbal freestyler Martijn Debbaut.

De grote apotheose van de avond start om 21u15 met de finalewedstrijd tussen de organiserende club Opel Haeck Drongen (derde finaleplaats in vier jaar) en Synergie Merelbeke, een Kopie van de finale van vorig jaar, waarbij Kampioen Drongen de dubbel pakte en de Landsbeker in de hoogte mocht steken. Na het nipt missen van de kampioenstitel in de play-offs,   gelooft De Merelbeekse Voorzitter Hendrik Glorieux nu nog meer in de winst van zijn team, want met een vierde finale op vijf jaar tijd, behoren ook zij tot de absolute top van het minivoetbal en zullen zij maar al te graag het vuur aan de schenen leggen van hun vrienden uit Drongen.

Plaats van het gebeuren is de Sportarena Tolhuis te Gent. Kaarten aan de kassa kosten € 8,00.