Groen HoBraMa heeft het niet begrepen op priv é-rally in Maarke-Kerkem

fullsizerender_6

Maarkedal, 24/05/2017 – “Groene parel van de Vlaamse Ardennen is GEEN priv é race-circuit!”, zo klinkt het in een persbericht van Groen HoBraMa dat het niet heeft begrepen op de rally van komende zaterdag in Maarke-Kerkem. Lees het volledige persbericht hierna. (PDV)

Persbericht

In tegenstelling tot eerdere beloftes, zonder voorafgaandelijk overleg en zonder offici ële aankondiging wordt Maarke-Kerkem zaterdag 27 mei 2017 opnieuw het toneel van een priv é-rally die geen enkele  return heeft voor Maarkedal en zijn inwoners. Groen HoBraMa roept de burgemeester op om zijn hart voor Maarkedal en zijn inwoners te tonen en deze vergunning te schorsen.

Voor het derde jaar op rij organiseert de Kuurnse vzw Ros Belgium op zaterdag 27 mei 2017 in Maarke-Kerkem een PR & Media Event voor de Moregemse rallyrijder Pieter Tsjoen. Als Groen HoBraMa (Horebeke –  Brakel – Maarkedal) zijn we ontzet dat het gemeentebestuur van Maarkedal opnieuw – en ondanks eerdere beloftes – een vergunning toekende voor een priv é-rally. Bovendien opnieuw – net als bij de eerste editie – zonder  voorafgaand overleg met de rechtstreekse betrokkenen. Vorig jaar werd de toekenning van een vergunning voor dit evenement gekoppeld aan voorafgaande toestemming door de rechtstreekse omwonenden. Deze  verleenden toen hun toestemming na de belofte dat dit geen terugkerend evenement zou worden. Niet dus. Dit getuigt van weinig respect voor de bewoners van Maarkedal vanwege het gemeentebestuur.

Verkeersveiligheid is al langer een heikel punt in Maarkedal, snelheidsbeperkingen in de bebouwde kom zelfs tijdens de schoolpiekuren worden niet nageleefd, in het bijzonder in de dorpskern van Maarke die kreunt onder  het doorgaand verkeer richting de N60. De zwakke weggebruiker wordt steeds meer in een hoekje gedrumd, en ook de heraanleg van de N457 blijft aanslepen. Toestemming verlenen voor de organisatie van een priv é-rally  vlakbij de dorpskern van Maarke toont opnieuw dat verkeersveiligheid en duurzame mobiliteit geen thema is voor het gemeentebestuur. Deze thema’s willen we met Groen HoBraMa wel op de kaart zetten.

We roepen de bewoners van Maarkedal op om hun ongenoegen met deze organisatie te laten blijken aan het gemeentebestuur en burgemeester Joris Nachtergaele. We roepen de leden van het gemeentebestuur ook op  om hun hart voor Maarkedal en zijn inwoners te laten spreken en de vergunning voor dit evenement op te schorten. Maarkedal is de groene parel van de Vlaamse Ardennen, waar mensen tot rust kunnen komen en priv é  races geen plaats hebben.