Ontdekking: komt de allereerste selfie uit de vroege middeleeuwen

kerkschatten basiliek tongeren IMG_6608

Vlaamse Ardennen, 28/05/2017 – Tijdens gravend onderzoek ontdekte de Zuid-Oost-Vlaamse  wetenschapper Prof. Ig. Ewan O’ Don de Bernissart een beeltenis uit de vroege middeleeuwen die door de wetenschapper wordt omschreven als de allereerste selfie. Hij gaf aan onze redactie een exclusief interview:  

De Beiaard: Professor, wat is er van aan?

Ig. Ewan O’ Don de Bernissart: “Dit is wetenschappelijk baanbrekend. Aan de houding van de os maxillaire en de modernistisch-dwaze gezichtsuitdrukking is duidelijk  te zien  dat deze vroeg-middeleeuwse afbeelding, die ik per toeval heb gevonden in de krochten van de basiliek van Tongeren, de oudste selfie moet zijn. In het Museum voor Satirische Historiek stonden ze voor een raadsel toen ik hen er mee confronteerde. Ze beseften direct de onschatbare waarde van deze selfie.

De Beiaard: De wetenschapper zoekt ondertussen verder naar mogelijke verbanden tussen het aantal gevonden pixels en restantonderzoek na de houtskoolmethode.  Van zodra we meer weten leest u het in De Beiaard.  (SjK)

 


(#satire, foto SjK)