Een rommelmarkt vol leven in Oosterzele

DDL sinksen kermis oosterzele (5)

Oosterzele, 05/06/2017 –  Zondagmorgen 4 juni, een voor een spreiden standhouders hun koopwaar uit op het Dorp en de Windekekouter in Oosterzele. Alles wat je maar kunt bedenken. Zeg maar een geordende chaos. (R 17, foto’s DDL)

DDL sinksen kermis oosterzele (3)

Vanaf 7 u 30 komen mensen van allerlei pluimage al opdagen. Op zoek naar een zeldzaam (collectie)stuk. De rommelmarkt tijdens de Sinksenkermis lokte een ruim belangstellend publiek. Een markt vol leven.

Op zo’n rommelmarkt kan je eigenlijk veel bruikbare spullen op de kop tikken. Voor een prijsje. Velen blijven het heerlijk vinden om in tweedehandsspullen te snuffelen, of gewoon rond te kuieren. Soms is zo’n straatmarkt vaak de enige hoop om dat ene ding te vinden waar je al zo lang op zoek naar bent. Altijd mooi om zien, de koopjesjagers verwoed op jacht naar zeldzame (verzamel)stukken, antiek, toffe hebbedingetjes, curiosa,…

DDL sinksen kermis oosterzele (4)

Tot 18 u kon je allerlei spulletjes kopen. Om echte koopjes te doen, moet je er natuurlijk vroeg bij zijn. Het was eigenlijk een ideaal weertje voor een rommelmarkt, zo’n 20 à 21 graden. Veel bezoekers schuimen de rommelmarkt af en vonden spullen die ze graag een tweede leven gunnen. Dankzij Hilde Aelvoet van het Sinksencomit é krijgt de rommelmarkt een nieuw elan. Een pluim voor de organisatie.

Het succes van de rommelmarkt zit hem in de combinatie van het goedkoop winkelen én het ontspannend effect. Een andere oorzaak van het blijvend succes van een rommelmarkt ligt in de wereldwijde crisis. Door de afgenomen koopkracht zoeken mensen naar alternatieven. Objectofielen en verzamelaars van allerlei voorwerpen werden tijdens de Sinksenkermis in Oosterzele op hun wenken bediend.

DDL sinksen kermis oosterzele (6)

Tweedehandsspullen zijn vaak toffer dan nieuwerwetse stukken, vaak kwalitatief beter en je haalt een origineel stuk in huis dat niemand anders heeft. Oude voorwerpen spreken aan. Oude spullen hebben een ziel, ze zeggen veel over de tijd waarin ze ontworpen zijn. En blijkbaar blijven veel mensen fan van vlooienmarkten.

Reporter 17, foto’s DDL

 

 

X