Merelbeke: Bende ramkrakers en inbrekers opgepakt in kraakpand

logo_politie_3

Merelbeke, 10/06/2017 – Politiezone Rhode & Schelde laat weten dat de federale en lokale recherche woensdagmorgen een bende hebben opgerold die verdacht wordt van meerdere ramkraken en inbraken. Bij de inval in het kraakpand in Merelbeke trof de politie 14 Roemenen aan, waarvan er 11 zijn verhoord. De onderzoeksrechter in Gent plaatste zes van hen onder aanhoudingsmandaat. (PDV)

Naar aanleiding van een inbraak in Gavere en een ramkraak op een benzinestation in De Pinte, is de federale recherche van Oost-Vlaanderen in april samen met lokale recherche van de politiezones Schelde/Leie en regio Rhode/Schelde een onderzoek gestart naar een bende die verdacht werd van deze feiten en vermoedelijk in Merelbeke verbleef.

Het parket van Oost-Vlaanderen vorderde de onderzoeksrechter te Gent en na intensief onderzoek kregen de recherchediensten zicht op een bende die verdacht wordt van meerdere diefstallen en ramkraken op onder meer benzinestations en GSM-winkels in De Pinte, Gent, Deinze, Temse, Asse en Ternat. Vaak gooide zij met een riooldeksel de deur of het raam in en gingen ze vervolgens met de buit aan de haal.

Woensdag 7 juni in de vroege ochtend zijn de drie recherchediensten binnengevallen in het kraakpand te Merelbeke. Ze troffen er 11 mannen, 2 vrouwen en een kind aan met Roemeense nationaliteit. Drie mannen probeerden te ontsnappen aan de politiediensten maar werden kort nadien ingerekend. Alle 11 mannen zijn meegenomen voor verhoor. De onderzoeksrechter te Gent besliste om zes van hen onder aanhoudingsmandaat te plaatsen.

De goede samenwerking tussen de Federale Gerechtelijke Politie Oost-Vlaanderen en de lokale recherche van de politiezones Schelde/Leie en Regio Rhode en Schelde heeft ervoor gezorgd dat deze bende op korte termijn kon opgepakt worden.

X