Zottegem: Egmontkasteel krijgt muurschildering van Klaas Van der Linden

img_8865.jpg

Zottegem, 10/06/2017 – Het betreft een ‘Streetart’ project in aanloop naar Jazz Zottegem. Zottegemnaar Klaas Van der Linden vond bijna 20 jaar geleden zijn passie in het maken van grote muurschilderingen. Zijn werken worden bij de top van de wereld gerekend én binnenkort kan je een tweeluik van zijn hand bezichtigen in het Park van Egmont, op het leesterras van de bib! (PDV)

19022176_10213251427547268_781181281_n

In het hedendaagse beeldende kunstenveld is kunst buiten de muren, of kunst in publieke ruimte, een belangrijke werkvorm die bij uitstek om publieksinteractie en samenwerking vraagt. Dergelijke werken worden bijzonder gesmaakt door het publiek, en dat in alle grote Europese steden. Ook in Zottegem trekken het tegeltableau aan de Meire/Ledebergstraat en het Mieleproject in de stationstunnel nog dagelijks de aandacht van hun voorbijgangers.

‘De nieuwbouw van onze bibliotheek leent zich perfect voor deze kunstvorm’ vertelt bibliothecaris Marc Lievens ‘we speelden al enkele jaren met het idee om een werk van Klaas Van der Linden in de bibliotheek een plaats te geven. Zijn werken zijn bijzonder kleurrijk en spreken tot ieders verbeelding. Eerst zochten we een plaats binnen in het gebouw.  Huiscurator Guido De Vos kwam met het voorstel om het kunstwerk een plaats te geven op de buitengevel van de bib, op het leesterras. De dienst erfgoed ging meteen mee in het verhaal. Schepen van Cultuur, Sandra De Roeck, was enthousiast en zocht het nodige budget. Ze kreeg daarbij de steun van het provinciebestuur.

De realisatie van het kunstwerk kadert in het openlucht Kunstatelier, voor het eerst georganiseerd tijdens Jazz Zottegem at the bib op zaterdag 17 en zondag 18 juni. Een vijftiental kunstenaars brengen hun kunsten naar buiten, een beetje naar het idee van de vroegere artiestenfoor. ‘We hadden gehoopt dat Klaas zijn werk tijdens Jazz Zottegem kon afwerken, maar hij had tijdens dat weekend al een buitenlandse opdracht. Maar van dit prachtige werk zullen bezoekers nog jaren kunnen genieten’ vertelt een trotse schepen Sandra De Roeck.

Meer info: