OLSA BRAKEL FREE FEESTEN

Free Feesten terug op de agenda na meer dan 15 jaar afwezigheid!

Horebeke: postzegel “500 jaar reformatie”

19248056_844349885713629_1963083744802390815_n

Horebeke, 20/06/2017 –  Vorige week werd in Horebeke de postzegel voorgesteld die verwijst naar de gebeurtenissen in Wittenberg 500 jaar geleden toen Maarten Luther zijn 95 stellingen op de kerkpoort hing en daarmee de Reformatie op gang bracht. (BB)

Vice-premier en minister van Ontwikkelingssamenwerking, Digitale Agenda, Telecom en Post Alexander De Croo was aanwezig zijn bij de voorstelling. Het is momenteel 500 jaar geleden dat Maarten Luther zijn 95 stellingen op de deur van de slotkerk te Wittenberg spijkerde.

Historisch niet bewezen, maar toch een gebeurtenis die de wereld veranderde — en een groot jubileum dat in 2017 niet alleen in de Luthersteden Wittenberg en Eisleben naar behoren zal worden gevierd. Maarten Luther, monnik, professor en kerkhervormer, staat tien jaar lang centraal: Duitsland huldigt een van zijn grootste zonen.

Bpost geeft naar aanleiding van deze gebeurtenis een postzegelblaadje uit. Dit postzegelblaadje kadert in een lange traditie die bpost aanhoudt om historische gebeurtenissen, die een belangrijke invloed hadden op de Europese en Belgische geschiedenis, te herdenken.

Postzegels:

a. Gravure van de Slotkerk te Wittenberg.

b. Maarten Luther (gravure naar een portret van Lucas Cranach de oude)
Blaadje: Manuscript Willem de Gortter. Panoramisch zicht op de belegering van Antwerpen in 1584-85 & drie ruiters in dienst van de opstandige partij. Het postzegelblaadje is vanaf 12 juni beschikbaar via de webshop van bpost en de dienst filatelie.

(Bert Broos)

X