Tentoonstelling in gerenoveerde kerk Gontrode

1111

Gontrode, 21/06/2017 – De tentoonstelling ‘Schoenmaker blijf bij je leest’ is het resultaat van een unieke samenwerking tussen de kinderen van de basisschool IZOO (afdeling IBOE Gijzenzele) en de kinderen van MFC Sint Gregorius, leefgroep Spiegel. (Reporter 17)

Drijvende kracht en inspirator Dani ël Schoenmaekers, die als opvoeder werkt in Sint Gregorius, bedacht dit originele onderwerp. De kinderen van juf Katelijne van de 2 de graad IBOE namen de uitdaging graag aan om tijdens het jaarthema “kunst”, rond schoenen aan de slag te gaan.

De kinderen gingen op bezoek naar het fantastische museum “SONS: Shoes or no Shoes” in Kruishoutem, ze volgden een theaterworkshop “in iemand anders schoenen staan”, ze cre ëerden een eigen schoen, ze maakten een kunstwerk met een schoen, gingen op bezoek naar schoenenwinkel Torfs, bekeken hoe schoenen worden gemaakt en ontdekten dat in onze taal heel wat zegswijzen met schoenen zijn. Dit alles resulteerde in een heus toonmoment!

De tentoonstelling werd officieel geopend door mevr. Delfosse, medewerkster van  SONS in Kruishoutem. Voor de muzikale omlijsting zorgden leerkrachten van Sint Gregorius. De kinderen, voor deze gelegenheid volwaardige gidsen, leidden de bezoekers enthousiast rond.