Jolien D’Hoore Belgisch kampioen in Antwerpen: de verslaggeving

Jolien D'Hoore IMG_0711.JPG

Dikkele, 25/06/2017 –  In Antwerpen stonden de dames al heel vroeg in de startbox om hun Belgisch kampioenschap af te werken. Op het zelfde parcours als dat van de heren moesten ze 6 ronden afleggen van 17 km over een totaal van ongeveer 100 km. Het peleton bleef lange tijd samen tot Nathalie Verschelden er op haar ééntje van door ging. Een verslag (EdC):  

jolien d'hoore.jpg

Ze nam al gauw een halve minuut en dat was dan het sein voor één van de favorietes om de achtervolging in te zetten. Lotte Kopecky van Lotto-Soudal probeerde de aansluiting de vinden bij Verschelden maar kon de kloof niet helemaal dichten. Ze bleef op een 15-tal seconden hangen van de eenzame leidster die uiteindelijk de laatste ronde inging met een kwart minuut voorsprong op een jagend peleton.

Op 12 km van de aankomst werd de vlucht van Verschelden teniet gedaan door toedoen van Sport-Vlaanderen en Lotto-Soudal die nu resoluut voor hun kopvrouwen de leiding namen. Er werden nu meerdere uitvallen gemeld maar niemand geraakte nog uit de greep van het peleton. Veldrijdster Ellen Van Loy probeerde ook nog een ultieme poging te ondernemen maar ook zij haalde het niet en alles liep terug samen onder de rode vod. D’Hoore had zich ondertussen mooi in het wiel geplaatst voor de ultieme sprint.

De Lotto-Soudal dames probeerden Lotte Kopecky zo goed mogelijk te lanceren, maar het was uiteindelijk Jolien D’Hoore die op het gepaste moment uit het wiel van Kopecky kwam en met een fietslengte voorsprong haar vierde Belgische titel uit haar carrière wist te veroveren. Haar maatje van op de piste, Lotte Kopecky, werd knap tweede en Kelly Druyts behaalde het brons.

Na 2012, 2014 en 2015 wint de Dikkelse supergirl nu dus ook in 2017. “Ik moest lang genoeg wachten om uit het wiel te komen want er was tegenwind in de laatste rechte lijn. Uiteindelijk is het me toch mooi gelukt en ben ik superblij met deze titel.” aldus haar commentaar aan Sporza.

(Erwin De Clercq)