Fotoreportage Mont Ventoux

unnamed (4)

Sport, 08/07/2017 -Omdat de Tour De France ook volop in het sportnieuws staat, toont onze fotograaf L.A.M.P een mooie reeks foto’s, exclusief voor De Beiaard,  die hij recent nam van het landschap vanop de Mount Ventoux. Veel kijkplezier! (HDK, foto’s L.A.M.P.)

In De Beiaard online krant is recent aandacht besteed aan de mythische berg Mont Ventoux.  ik verwijs naar de link met eerdere publicaties in uw geliefde krant uit de Vlaamse Ardennen: https://www.nuus.be/?s=Mont+Ventoux

Wist u dat de berg functioneert als een groot waterreservoir, dat komt omdat de regen en het ijswater snel door de kalksteen wegzakken en ondergronds waterlopen vormen, die dan als bronnen te voorschijn komen.

Renners die hun naam aan deze bergreus verbonden zijn: Tom Simpson, Eddy Merckx, Marco Pantani, en nog vele anderen…