Van de Gentse feesten met de nachtbus terug naar Zuid-Oost-Vlaanderen

PDV_Nieuwe regeling De Lijn 1B

Land van Rhode, 10/07/2017 –  Veilig terugkeren van Gentse Feesten: speciale bus (G 10) naar Melle — Oosterzele en Merelbeke — Gavere (G 11) om 0.30, 2.15 en 4 uur.    (R 17)

Alweer goed nieuws ook voor de Melse, Oosterzeelse, Merelbeekse en Gaverse feestvierders die graag naar de Gentse Feesten trekken. Net zoals de vorige jaren rukt een speciale feestbus van De Lijn uit om de feestgangers van Melle en Oosterzele, Merelbeke en Gavere ‘s nachts snel en veilig thuis te brengen. De Mellenaars en Oosterzelenaars nemen aan Gent-Zuid (Woodrow Wilsonplein) feestbus nummer 10, Merelbekenaars en Gavernaars nemen feestbus nummer 11. De bussen vertrekken om 0.30, 2.15 en 4 uur.

We weten als geen ander: ‘Gentse Fieste’, ‘t is plezant, maar het is niet gemakkelijk om er te geraken met de wagen en er weer weg te geraken. Zo heeft Oosterzele jaren lang moeten lobbyen, pas in 2006 lukte het. De Lijn zag toen eindelijk in dat er voldoende feestgangers waren om het bereik tot Oosterzele uit te breiden. Voor de nachtraven onder ons goed nieuws.

(Reporter 17)