De Amerikaanse Irena Ossola wint in Strijpen na solo van negentig kilometer

sized_1-RUDY7116

Strijpen, 19/07/2017 –  Voor de derde dag op rij waren wij te gast in Strijpen, nu voor de Nationale dames. Met twee ënzestig verschenen ze aan de start voor een totale afstand van negentig kilometer. Kuitenbijter de Vlamme diende 8 keer beklommen te worden en ook de kasseien van de Lippenhovestraat zijn uiteraard niet te onderschatten. (RS)

Meteen krgen we één leidster: de Amerikaanse Irena Ossola, met een lichte voorsprong op een langgerekt peloton. Na 22 kilometer heeft de Amerikaanse één minuut voorsprong bij elkaar gereden, in het peloton kregen we reactie van, Monique Van Ree, Lensy Debboudt, Githa Michiels, Jolien Verschueren, Helen Wyman, Evelien Debboudt en Fenna Vanhoutte. De leidster liep nog verder uit, tot één minuut vijftien seconden op de achtervolgers.

Irena Ossola bleef standhouden, in de achter grond werd er nochtans alles aan gedaan om haar bij te benen, zo deden Githa Michiels en Monique Van Ree verdienstelijke pogingen. Na vijfenvijftig kilometer maakten de achtervolgers (Evelien Debboudt, Lensy Debboudt, helen Wyman ( GBR ), Jolien Versschueren, Antonia Grondahl ( FIN ), Joyce Vanderbeken, Fien Delbaere, Githa Michiels, Femke Geeris ( NED ), Jelena Eric ( SRB ), Dani Christmas ( GBR ), Fenna Vanhoutte, Quinty Van De Guchte en Monique Van Ree (NED ) ) slechts vijftien seconden goed op Irena.

sized_1-RUDY6440

De volgende ronde al had Irena haar bonus van één minuut vijfenveertig seconden opnieuw te pakken.  Ze werd niet meer bedreigd en ging de laatste ronde in met één minuut tien seconden. Wat een prestatie van Irena die negentig kilometer op een geaccidenteerd parkoers de wedstrijd naar haar hand zette. De sprint voor de tweede plaats word gewonnen door de Nederlandse Monique Van Ree voor Fenna Vanhoute en Dani Christmas.

sized_1-RUDY7116

Uitslag

1 Irena Ossola (USA ) — 2 Monique Van Ree ( NED ) — 3 Fenna Vanhoutte — 4 Dani Christmas ( GBR ) — 5 Jelena Eric ( SBR ) — 6 Femke Geeris ( NED ) — 7 Lensy Debboudt — 8 Githa Michiels — 9 Fien Delbaere — 10 Joyce Vanderbeken;

 

(Schietecatte Rudy)