Gesmaakt buurtfeest in Rollebaan Moortsele

DDL moortsele 11de buurtfeest rollebaan (5)

Moortsele, 21 juli 2017. In 2007 werd het idee gelanceerd om in Moortsele een buurtfeest te organiseren voor de bewoners van de Rollebaan. Het werd een letterlijk en figuurlijk gesmaakt gebeuren. (R 17, foto’s DDL).

En zie, tot groot genoegen van het vernieuwde Rollebaancomit é met Leen Verstraete & Annelies Geeraerts, Karel Verbeeck & Celine Sergeant, Ellen De Sutter & Maarten Docker, Laurens Van den Bulcke & Elisa Tielemans, Jan Van Ooteghem & Ellen Eeckhaut, Brecht Caekaert en Ruth Van Caenegem, Florian Nachtergaele & Ellen Van de Vijver, geruggensteund door het originele comit é onder leiding van Marleen Verdonck, Rudy Bracke en Eric Delmulle, tekenden op de elfde editie, om precies te zijn 125 bewoners van de Rollebaan present. Van een mooi succes gesproken. Beter een goede buur dan een verre vriend. Gezellig aperitieven, een leuke babbel slaan, lekker eten en drinken,…ideaal om de banden in de Rollebaan te versterken, de solidariteit aan te zwengelen.

Het buurtfeest blijft de bewoners van de Rollebaan aanspreken. Zeg maar, een jaarlijkse hoogmis. Ook voor de kinderen. Het springkasteel, de zelfgemaakte klimtoren en de volksspelen vonden de kinderen erg leuk. Aan de succesformule wordt niet getornd. Het buurtfeest van de Rollebaan is de kinderschoenen al een tijd ontgroeid. De meeste bewoners blijven maar al te graag hun karretje aanhangen. De drempels zijn voorgoed weg. Het fel vernieuwd comit é zag dat het goed was en kreeg een deugddoende respons. Het kan niet anders dat de traditie in juli 2018 wordt verdergezet.

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                          Reporter 17, foto’s DDL