Merelbeke: Briljanten (!) bruiloft voor Marcel De Bruycker en Lucienne Steurbaut

Naamloos-2

Merelbeke, 06/08/2017 – Gisteren vierden Marcel De Bruycker (93) en Lucienne Steurbaut (91) uit Merelbeke hun diamanten bruiloft. Ze leerden elkaar op 14-jarige leeftijd kennen! (DDL)

DDL merelbeke briljanten brl de bruycker marcel en steurbaut lucienne (3)

De jonge vriendschap van Marcel en Lucienne groeide uit tot een mooie liefde en het koppel huwde op 16 juli 1952 in Munte. Ze hebben een zoon Eric en een dochter Marleen, samen zorgden die voor drie kleinkinderen. Ze kregen via de Burgemeester Filip Thienpont ook de felicitaties van het vorstenpaar en een medaille met de beeltenis van het koningspaar.

DDL merelbeke briljanten brl de bruycker marcel en steurbaut lucienne (4)

Marcel zijn droom was slachter worden maar het liep anders, hij ging in de bouw als metser. Na jaren van zwaar werk koos Marcel om het de laatste jaren iets kalmer aan te doen en ging  werken in de Sidac tot aan zijn pensioen. Zijn vrije tijd besteedde hij aan ‘den hof’, ging regelmatig kaarten en stak graag een handje toe in de bloemenzaak van zijn dochter. Lucienne bleef thuis voor de zorg van het gezin en daarnaast houdt ze zich graag bezig met breiwerkjes en het onderhoud van de bloemenhof.

(Danny De Lobelle)