Tom Dumoulin wint BinckBank tour 2017

sized_1-RUDY7909

Geraardsbergen, 14/08/2017 – In Geraardsbergen werd de Nederlander Tom Dumoulin winnaar van de BinckBank tour 2017. In de slotetappe, met start in Essen en aankomst op de kleine Muur, kon de Giro-winnaar zijn leidersplaats behouden. Voor de organisatoren een schitterende dag. De dagzege ging naar Jasper Stuyven.

De ex-winnaar van Kuurne-Brussel-Kuurne kon in de laatste kilometers stand houden om na 191 km duidelijk het zegegebaar te tonen. Op 12 kilometer van het einde werd Peter Sagan slachtoffer van een lekke band, net zoals de dag voordien in de Hoge Venen. Door een snelle tussenkomst kon de Wereldkampioen opnieuw zijn plaats voorin innemen. Ondertussen werd de echte finale op gang geschoven.

Op de Denderoordberg (Sanna) gingen Sagan en Van Avermaet harder op de trappers duwen. Tom Dumoulin, Tim Wellens en de latere winnaar Jasper Stuyven volgden in het spoor. In de afzink kon de ex-wereldkampioen bij de junioren fors vooruit gaan, tot groot jolijt van de wielersupporter. De man uit Leuven won met een klein verschil de etappe. Philippe Gilbert, ooit vierde in de Geraardsbergse Europaprijs voor junioren, werd tweede. Met zijn derde plaats was Dumoulin zeker van het eindklassement. Horeca-zaken deden opnieuw gouden zaken en op de Markt, Vesten, Muur, Bosberg en Denderoordberg kon je opnieuw op de koppen lopen.

De Binck Bank tour komt volgend jaar opnieuw naar het land van de Mattentaart, Muur en Manneken-Pis Het wordt nu al uitkijken naar de volgende editie.

 

(Rudy Schietecatte)