Uniek materiaal op expo Gijzelse Commerçanten

DDL gijzenzele bestuur genootschap kerkuil(1)

Gijzenzele, 15 augustus 2017 – Voor de tentoonstelling ‘Gijzelse Commerçanten’ werd door het Gijzels Genootschap van de Kerkuil uniek materiaal samengebracht. Je kan de expo tijdens ‘Gijzel Kirmesse’ bezoeken op zondag 27 augustus van 10 u tot 12 u 30 en van 14 u tot 18 u en op maandag 28 augustus van 11 u tot 13 u. Een aanrader. (R 17, foto DDL).

De expo is niet alleen een must voor alle Gijzenzelenaars en geïnteresseerden uit de regio, maar ook een leuke reden om eens naar ‘Gijzel Kirmesse’ te trekken. Wie graag meer wil zien over ‘Gijzelse Commerçanten’ moet zeker de tentoonstelling in de Sint-Bavokerk bezoeken. Het Gijzels Genootschap van de Kerkuil gooit op zondag 27 en maandag 28 augustus de deuren van de Sint — Bavokerk wagenwijd open. De toegang is gratis. De tentoonstelling ‘Gijzelse Commerçanten’ is een mooi initiatief van het Gijzels Genootschap van de Kerkuil dat vorige jaren met succes de tentoonstellingen ‘Gijzenzele in oude dorpsbeelden’, ‘Verkiezingen in Gijzenzele’, ‘Communie en vormsel door de jaren heen in Gijzel’, ‘Trouw en jubileumfoto’s’, ‘Getuigenissen inwoners Gijzenzele oorlogsdagen mei 1940’, ‘Gijzelse mannen in de troep’ organiseerde.

DDL gijzenzele tentoonstelling commercanten (2) (1)

Het Gijzels Genootschap van de Kerkuil blijft gepassioneerd door het reilen en zeilen van de Gijzenzelenaars. Voor de tentoonstelling ‘Gijzelse Commerçanten’ heeft het Genootschap van de Kerkuil onderzoek gedaan naar de vroegere middenstanders van Gijzel. Het Genootschap vond meer dan 50 winkeltjes   en nijveraars van destijds. ‘Een ongelooflijk beeld hoeveel kleine middenstanders in hoofd- en bijberoep er in Gijzel waren’, weet Marc Van Gaver. Het Gijzels Genootschap, dat ook dit jaar een spraakmakende expo in het verschiet heeft, gaat   opnieuw stuk een erfgoed van vroeger belichten via foto’s en attributen uit vervlogen tijden. Heb je nog heerlijke herinneringen aan de winkeliers van vroeger? Je komt het te zien tijdens de expo ‘Gijzelse Commerçanten’.

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                            Reporter 17, foto DDL