Zottegemnaar Ben Baele wint 2x in Balegem!

DDL balegem berg 2 daagse juniores (2)

Balegem, 25/08/2017 –  Met iets meer dan 100 renners de eerste dag en 42 de tweede verschenen ze aan de start van de tweedaagse wedstrijd voor junioren. Organisator Rudy Colman kon zeer tevreden zijn.

20170819_174304

Dag 1

Reeds van bij het begin van de wedstrijd werd er duchtig de pees opgelegd. Verschillende renners probeerden weg te geraken, maar het hoge tempo liet niet toe dat er al grote verschillen werden genoteerd. Vooral Feddrik Lauwens was te vinden in bijna elke aanvalspoging. Er zonderden zich telkens kleine groepjes af van de rest, maar telkenmale kwam het tot een hergroepering. Tot in de derde ronde een zestal een mooi kloofje had bij elkaar gefietst: Ben Baele en Feddrik Lauwens van Onder Ons Parike, Kenneth Caethoven en Dries De Schrijver van Isorex Cycling team en de enkelingen Liam Vagenende en Joren Thys.

De leiders verstonden elkaar onmiddellijk en dat resulteerde in een voorsprong die stilletjes aan altijd groter en groter werd. Van dertig seconden ging het naar driekwart minuut, om uiteindelijk de marge van één minuut te bereiken. Achter dit zestal wisselden de posities elke ronde, wat aanduidde dat men daar zeker niet stil zat. Maar de leiders bedreigen zat er niet meer in. Onder Ons Parike en Isorex Cycling team waren vooraan met elk twee rennners dus het best vertegenwoordigd. Maar toch bleef alles samen tot de aankomst. Een spurt zou uitmaken wie er met de bloemen naar huis mocht.

Uiteindelijk was het Zottegemnaar Ben Baele die zijn eerste overwinning van het seizoen op zak stak voor zijn ploegmakker Feddrik Lauwens en Kenneth Caethoven. Dries De Schrijver werd knap vierde voor Vagenende en Thys. Michiel Martens kwam op iets meer dan een halve minuut de zevende plaats wegkapen. Voor Baele was dit een prachtig resultaat, zeker als je weet dat hij pas een viertal weken terug aan het koersen is. En dit allemaal na zijn zware val in Nokere Koerse begin dit jaar. Een lange revalidatie stond hem te wachten, maar Ben vocht terug en staat al verder dan hij in gedachten had. “Ik had het eventjes moeilijk vandaag, maar kon toch overleven in de kopgroep. De overwinning dan nog meenemen is echt super, zeker na de lange lijdensweg. Nog enkele mooie ereplaatsen bij elkaar fietsen is mijn doel voor de komende weken en dan hopelijk goed de winter in gaan”, aldus Ben Baele.

20170819_173309

(Erwin De Clercq)

De uitslag:

1 BAELE  Ben

2 LAUWENS  Feddrik

3 CAETHOVEN  Kenneth

4 DE SCHRIJVER  Dries

5 VAGENENDE  Liam

6 THYS  Joren

7 MARTENS  Michiel +0 ´35

8 PLATTEEUW  Robbe

9 NAUDTS  Thomas

10 VANDENABEELE  Henri +0 ´59

11 VINCENT  Johan

12 DE MEESTER  Luca

13 DELCOMMUNE  Martin

14 DE VRIENDT  Niels

15 SPAPEN  Mauro (NED)

16 BEN MOSHE  Yuval (ISR)

17 BARENDREGT  Thijs (NED)

18 DE GEYTER  Jelle

19 CLOUX  Antoine

20 CORKERY  Dillon (IRL)

 

DDL balegem berg 2 daagse juniores (5)

Dag 2

Op de tweede dag van deze tweedaagse wedstrijd voor junioren kwamen er 42 renners opdagen. Onder hen ook de winnaar van dag 1: Ben Baele. De wedstrijd over 99 km werd in het begin vooral gekenmerkt door kleine ontsnappingspogingen die nooit ver droegen. Maar op een vijftal ronden van het einde was het toch menens. Kiano Brusseleers, Yentl Vandevelde en Roi Weinberg sloegen de handen in elkaar. Meteen het sein voor een viertal anderen om de kloof zo vlug mogelijk te dichten. Thomas Naudts, Quinten Gondry, Yannick Franssens en Manu Maertens hadden toch iets meer dan een ronde nodig om het gat dicht te rijden.

Eens de samensmelting vooraan een feit was konden de zeven leiders de kloof uitdiepen tot een halve minuut. Het peleton liet echter niet begaan en zette constant druk. Bij het ingaan van de voorlaatste ronde was de voorsprong herleid tot twintig seconden en net na de laatste beklimming van de Steenberg was dit nog amper vijftien seconden. Dit kwam mede doordat Ben Baele en enkele anderen niets aan het toeval overlieten en voluit de achtervolging hadden ingezet. Op 3 km van de aankomst kwam het tot een hergroepering en kon de voorbereiding van de groepsspurt beginnen.

Ben Baele die eerder al op zaterdag won had zich in de laatste bocht in tweede positie genesteld en zat dus ideaal om de spurt aan te gaan. Baele kwam mooi uit het wiel van zijn tegenstander en won zo zijn tweede opeenvolgende wedstrijd. Meteen stak hij ook het eindklassement van deze tweedaagse op zak. Joerik De Neve werd knap tweede voor Vincent Johan. Ook Kenneth Caethoven eindigde net zoals op zaterdag mooi voorin en werd vierde.

(Erwin De Clercq)

Uitslag

1 BAELE  Ben

2 DE NEVE  Joerik

3 VINCENT  Johan

4 CAETHOVEN  Kenneth

5 BARENDREGT  Thijs (NED)

6 BRUSSELEERS  Kiano

7 MAERTENS  Manu

8 VANDEVELDE  Yentl

9 DE SCHRIJVER  Dries

10 CLOUX  Antoine

11 NAUDTS  Thomas

12 VAGENENDE  Liam

13 VAN DEN PLAS  Jasper

14 FRANSSENS  Yannick

15 GONDRY  Quinten

16 VAN LIPPEVELDE  Sander

17 WEINBERG  Roi (ISR)

18 DOPCHIE  Felix

19 DEWIT  Jordi

20 CISMAS  Andrei (USA)

X