Kermis in Moortsele op 1, 2, 3 en 4 september

DDL moortsele kermis (5)

Moortsele, 25/08/2017 – Volgend weekend is het weer zo ver: Moortsele viert 4 dagen lang kermis. Opnieuw hebben de mensen van Heemkring Moortsele voor een gevarieerd programma gezorgd. (EDC, foto’s DDL)

Een programma op ieders maat, van zowel jong als oud. Het volledige dorp zal mee feesten, want er zijn zowel in de Tussenstop, Het Plankierke, Het Neerhof en natuurlijk in de Heemkring zelf, verschillende activiteiten te doen. Het volledige programma kan je hieronder vinden. Alles begint al op vrijdag 1 september met het jeu de boules tornooi met maar liefst 32 ploegen van elk 3 spelers. Op zaterdag is het Cyclo Moortsele die een wielerwedstrijd organiseert voor junioren. Een wedstrijd over 12 ronden met start om 15.00 uur en de aankomst is voorzien rond de klok van 17.00 uur. Na deze koers kan je lekker komen smullen van de BBQ in de grote tent. Daarna kan je nog wat napraten en – swingen op de beats van The Belgian U2 Experience, waarna een T-Dansant de avond zal afsluiten.

Op zondag kan je dan lekker gaan ontbijten in Den Tussenstop en nog wat kuieren op de garageverkoop. Het Tramplein staat die dag ook centraal mede door toedoen van Caf é ’t Neerhof en Het Plankierke. Alles zal beschikbaar zijn voor de kids met o.m springkasteel, grime, volksspelen, … Op maandag komen de duivenliefhebbers in actie en is er een ontmoetingsdag voor de 55+. Rond de klok van 18.30 uur gaan de reuzen ook nog eens op stap door het dorp. Tot slot is er om 22 uur nog een bal populaire met DJ Ambrosius om de zomerkermis af te sluiten.

(Erwin De Clercq, foto’s Danny De Lobelle)

X