Parcoursvoorstelling Belgium Tour UCI 2.1 Women Elite

sized_1-RUDY0710(001)

Ninove, 25/08/2017 – De parcoursvoorstelling had plaats in Ninove, in de Citro ëngarage, De Geyndt. De 6de Lotto Belgium Ladies Tour is 2.1 UCI Women Elite wedstrijd met een sterk deelnemersveld waaronder Marianne Vos , Lotte Kopecky en Jolien D’Hoore. (RS)

De wedstrijd gaat door op 5 tot en met 8 september, er nemen twee ëntwintig Belgische en Buitenlandse UCI-Teams deel. Op dinsdag 5 september de start met proloog in Nieuwpoort waar de wedstrijd voor het 2de jaar op rij te gast is. Op woensdag 6 september gaat het richting Meerbeke, de voormalige aankomst van de Ronde van Vlaanderen. Deze 1ste rit heeft 114 kilometer in petto, met een parcours uitgetekend over het pajottenland en de Denderstreek. Daar zijn er 3 beklimmingen, zoals de Bruinbroek ( zijkant Bosberg ) en aan Renotrap Valbusko ( 2x ).

Op donderdag trekken de koers naar de provincie Antwerpen, met Herselt als gastorganisatie Herselt Koerse. Deze 2de rit heeft verraderlijke beklimmingen ( Kapittekberg, Molenberg4x en de Suikerberg ook 4x te beklimmen ) in de bosrijke Meeroden. Hier leggen de renners 106,3 kilometer af.

Op vrijdag gaat het terug naar Oost-Vlaanderen om de finale te betwisten in Geraardsbergen, daar krijgen de renners 114 kilometer voor de wielen, met tal van beklimmingen waaronder de Hoppe, Valkenberg, Berendries, Eikenmolen, Muur 2x evenals de Bosberg en de Neuring in Polare, nieuw hier in zijn de Toepkapel en de Potaardestraat. 12 pittige beklimmingen, die vast een prachtige winnares zal afleveren.

Sporza zal dagelijks een klein verslag in het nieuws brengen en op zondag 10 september een reportage van 25 minuuten uitzenden voor de laatste rit in de Vuelta, dank aan Moto mediateam van Dirk Van Laer.

(Schietecatte Rudy)