Samana Oosterzele naar Hasselt

Beiaardmuseum_AA012.jpgOosterzele, 27 augustus. Op 16 september organiseert Samana Oosterzele een trip naar Hasselt. De hoofdstad van Limburg zal je sowieso verbazen. (R 17, foto’s Het StadsMus)

Hasselt is een bruisende stad die prat gaat op zijn shoppingaanbod, cultuur, musea, zijn jenever, en zo veel meer, Hasselt heeft het, kortom een stad voor levensgenieters. Er valt veel te beleven. Er kunnen 50 personen mee, snel inschrijven is een goede raad. Het kan bij Juliette, 09 / 362 99 00,  juliette.meuleman@telenet.be, Rita, 09 / 362 79 09,  ritadelandsheere@hotmail.com. Deelnemen kost 52 euro, leden Samana betalen 48 u. Een greep uit het rijk gevuld programma: om 10 u wordt je meteen ontvangen met een drank en een koek.

Je bezoekt de wereldberoemde Japanse tuin, een ideale plek om tot bezinning te komen. Er straalt een aangename rust uit (Jasuraka staat voor rustgevend). Een plek om rond te kuieren en te genieten van veel fraais. In restaurant ‘Het Theatercaf é’ wordt geluncht. Het menu oogt veelbelovend. Er worden soep, hoenderfilet, groenten, pommes duchesse, champignons en een nagerecht geserveerd. Na de lunch wordt het Jenevermuseum bezocht. Na de rondleiding wordt er uiteraard geborreld. Je krijgt nadien een ruime tijd om de stad te verkennen, te shoppen, te relaxen op een terrasje,…

 

De trip wordt afgesloten met een broodmaaltijd in Restaurant Carestel in Groot — Bijgaarden. De liftbus komt je ophalen aan de Ankerkerk ( 7 u 45) en aan de parking IZOO (7 u 55). Stipt om 8 u zet men koers naar Hasselt.

(Reporter 17, foto’s Het StadsMus)