Katrijn De Clercq uit Oosterzele boekt nieuwe overwinning

20170829 Rumbeke piste DN.png

Rumbeke, 31/08/2017 –  Deze week stond de laatste zomermeeting in Rumbeke op het programma. Prachtig weertje en dus ideaal om nog eens goed te zweten op het ovaal. Katrijn De Clercq (VD Hauwe CT) tekende als enige regiorenster present met 5 andere meisjes nieuwelingen voor de wedstrijd Dames Jeugd, geen Febe Kesteleyn dit keer die ziek moest afmelden. (GDC)


Eerste proef op het programma: een achtervolging over 2.000m, dat is op de kleine piste van Rumbeke 12 ronden vol gas, bij dergelijke temperaturen geen lacheding. Katrijn start in de derde en laatste reeks tegen Jade Lenaers, op dat moment staat de beste tijd op naam van Kyenta Van Walleghem met 3’04” terwijl het lokale record sinds 2 jaar op 2’51,55” staat. Katrijn gaat er meteen stevig tegen aan en rijdt rondetijden eerst beneden 13”, dan net iets boven 13” en nadert daardoor snel op Jade die aan de overkant is gestart. Even over halfweg gaat ze haar voorbij en ze blijft doorstomen aan tijden tussen 13 en 14” per ronde. Finaal wordt er afgeklokt in 2’43,62” wat een verbetering van net geen 8” is van het oude record. Jade rijdt met 3’00,16” de tweede tijd. In de tweede proef, een afvalling, neemt Katrijn dadelijk het commando in handen en heeft dit geen moment af, Jade valt als laatste af waarna Katrijn en Kyenta de finale eresprint voor de eerste plaats inzetten. Katrijn trekt de laatste ronde nog eens stevig door en wint zo met
voorsprong. In de afsluitende scratch over 30 ronden wordt er eerst enkel ronden “opgewarmd”, Katrijn monstert dan even de tegenstand om in de 7 de ronde met een splijtende demarrage weg te rijden van de andere meisjes. Niemand reageert en dus besluit ze door te gaan voor een winstronde. Deze is binnen in de 15 de ronde. Nog eens 2 ronden verder versnelt ze terug, maar nu meer “getelefoneerd”. Jade en Kyenta reageren onmiddellijk en even later sluit Eline Van de Borre aan. Op 5 ronden van het einde volgt terug een demarrage waar niemand antwoord op heeft en zo komt ze solo over de eindstreep. 3 op 3, vlekkeloos rapport en meteen ook de 3 de eindzege op 3 deelnames in Rumbeke deze zomer. Katrijn lijkt klaar voor het nieuwe pisteseizoen dat eind oktober van start gaat.

(Geert De Clercq)

 

X