Arnaud De Lie wint Memoriaal Willy De Rijck

sized_1-RUDY6522

Ophasselt, 11/09/2017 –  Zondag vond de zevende Memoriaal Willy De Rijck plaats te Ophasselt, een wedstrijd meetellend voor de Beker van Belgi ë nieuwelingen. (RS)

Met 112 renners verschenen ze aan de start, voor zeven ronden wedstrijd goed voor een totaal van tachtig kilometer. Sinds vorig jaar is er ook een bergprijs genoemd naar ”Matiz Vander Poorten” en dit om de jeugdige beloftevolle renner uit Ophasselt te herdenken.

Vanaf de eerste beklimming van de Gapenberg kregen we twee renners voorop, Julien Gaspard en Provinciaal Kampioen Niels Lievens, maar de twee worden weer snel tot de orde geroepen. Daarna volgde een nieuwe aanval door Josse Van Ransbeeck en Emiel Kerckaert. Zij namen tien seconden op het peloton, maar ook deze vlucht werd te niet gedaan. Milan Paulus en Michiel Nuytten sprintten vervolgens op de Gapenberg voor de bergprijs. Milan haalde voor Michiel.

Na zevenentwintig kilometer was alles te herdoen en na vierenveertig kilometer kregen we een kopgroepje van vier: Jul Wachters, Dylan Vandenstorme, Rowdy Reunis en Ruben Debreyne. Zes renners kregen aansluiting: Jarne Van Dyck, Tijl De Decker, Milan Fretin, Thomas De Pestel en Michiel Nuytten. Met nog twee ronden wedstrijd werden de leiders gegrepen door een jagend peloton en zo kregen we negen nieuwe leiders: Jorre De Smet, Diel Vergrote, Th éo Bonnet, Aiden Vanderbeke, Tomas De Neve, Tijl De Decker, Audric Leleu, Alex Vandenbulcke en Arnaud De Lie. Zij namen snel een dertigtal seconden voorsprong op het peloton. We gingen de laatste ronde in met de negen leiders, met een bonus van twee ëntwintig seconden. Arnaud De Lie won de spring voor Alex Vandenbulcke en Audric Leleu. De Bergprijs ”Matiz Vander Poorten” werd gewonnen door Milan Paulus.

sized_1-RUDY6522

(Rudy Schietecatte)

Uitslag

1 Arnaud De Lie — 2 Alex Vandenbulcke — 3 Audric Leleu — 4 Tijl De Decker — 5 Tomas De Neve — 6 Aiden Vanderbeke — 7 Th éo Bonnet — 8 Diel Vergrote — 9 Jorre De Smet — 10 Milan Fretin.

Schietecatte Rudy

 

X