Stationsbuurt Geraardsbergen uitgekamd: twee geseinde personen opgepakt en drie pv’s voor drugsbezit

logo_politie_3

Geraardsbergen, 20/09/2017 – Vanmorgen omstreeks 11u30 deed de politiezone Geraardsbergen/Lierde samen met Securail  een grootscheeps controleactie in de stationsbuurt.

“Verhoogde aanwezigheid en formeel toezicht moet de gebruikers van het openbaar vervoer een geruststellend gevoel geven én tezelfdertijd mogelijke daders afschrikken”, legt korpschef  Jurgen De Landsheer uit. “De omgeving van een treinstation is een specifieke en complexe omgeving. Onze politiezone zet hoog in op veiligheid. Het is een absolute topprioriteit. Wij willen de komende maanden – in samenwerking met onze partners – de fenomenen van straatcriminaliteit en overlast kordaat blijven aanpakken.  Dergelijke gecoördineerde acties zullen zeker herhaald worden in de komende dagen en weken.”

De actie leverde onderstaande tastbare resultaten op:

  • 2 geseinde personen werden aangetroffen
  • 3 processen-verbaal werden opgesteld voor personen in het bezit van drugs
  • 1 voertuig werd in beslag genomen