Bles presenteert bier van Zottegemse aartsvijand

Bles Bierhappening 5

Zottegem, 04/10/2017 – Biervereniging Bles ontwikkelde een Alva-bier en zal dat volgende week voorstellen tijdens de nationale bierhappening in Zottegem.

Het Bles-bier werd gisteren aan de pers voorgesteld in restaurant de K é waar chef Jurgen Claeys verraste met enkele zeer lekkere hapjes. Het bloedrode Alva-bier is eigenlijk een blond bier waar vlierbessensap aan toegevoegd werd. Het heeft 15 graden plato (suikerdichtheid) en een alcoholpercentage van 6,8%. Deze cijfers verwijzen naar het jaar 1568, waarin Alva de Zottegemse held Egmont liet onthoofden.

De bierhappening waar ook dit jaar 2.000 bierliefhebbers verwacht worden heeft plaats op zaterdag 14 oktober in de feestzaal van de Bevegemse Vijvers, van 14u00 tot 23u00. De toegang kost 2 euro, maar er zijn heel wat vrijkaarten. Voor 10 euro krijg je een mooi starterspakket met een proefglas, enkele jetons en een lijst van de 25 brouwers en meer dan 100 bieren die geproefd kunnen worden. Ook dit jaar zet Bles in op foodparing. Het werkt hiervoor samen met CasaFlorie uit Hillegem die oesters en mosselen zal klaarmaken op de barbecue, met daarbij telkens een bier-suggestie. Daarnaast zullen er heel wat lekkere hapjes te proeven zijn   zoals perskop met Blesbier, Bleskaas, Koekelarings (in speciale ‘bloedrode’ versie!), breydelspek en belegde broodjes, droge worsten, mattentaarten en schoteltjes kaas.

Meer info vind je via deze Bles bierhappening 2017 en via www.bles.be

X