Vluchtmisdrijf na voetbaltraining en nog andere Zottegemse Koekelarings (2017 – 39)

koekelarings

Zottegem, 13/10/2017 — Voor de politierechtbank en jobstudenten gezocht, wielertoeristen in feeststemming en brandweeroefeningen, bloedinzamelingen en een eetfestijn enz. Meer hierover en nog andere nieuwtjes kunt u lezen in deze nieuwe reeks Zottegemse Koekelarings.

R.K.-bloedinzamelingen: In een organisatie van de plaatselijke Rode Kruis-afdeling worden er door het Oost-Vlaams Bloedtransfusiecentrum van het Rode Kruis Vlaanderen ieder jaar in Zottegem om de drie maanden bloedinzamelingen gehouden (in januari, april, juli en oktober). Telkens vinden er dan drie sessies plaats. Deze maand kan men hiervoor terecht volgende week woensdag 18 oktober van 16 tot 19 uur in het AZ Sint-Elisabeth (route 111, zaal Citrien, derde verdieping) en op vrijdag 20 oktober van 17 tot 20 uur in het OCMW-Woonzorgcentrum Egmont (dienstencentrum, kelderverdieping). Op laatstgenoemde locatie is er ook de week nadien nog een bloedinzameling op vrijdag 27 oktober, eveneens van 17 tot 20 uur. Naast de trouwe vrijwillige bloedgevers zijn uiteraard ook nieuwe donoren steeds welkom.

Vzw De Bron zoekt jobstudenten: Vzw De Bron baat als zusterorganisatie van het Zottegemse AZ Sint-Elisabeth een woonzorgcentrum aan de Heldenlaan (vroeger rusthuis De Raeve) en een dagverzorgingscentrum in de Godveerdegemstraat uit alsook een dienstenchequeonderneming en een groep van assistentiewoningen (beiden in de Marie Populinstraat, nieuwe wijk Lelie) en is op zoek naar enthousiaste studenten die het vaste team van deze instellingen tijdens weekends en vakantieperiodes willen versterken. Naargelang hun persoonlijke opleidingen en interesses kunnen jobstudenten er werken binnen de zorg, animatie, logistieke ondersteuning of administratie. Dit gebeurt steeds in ondersteuning van een vaste medewerker maar daarbij krijgen de jobstudenten ook de kans om zichzelf te ontwikkelen binnen een dynamische organisatie. Studenten die zich engageren om op regelmatige basis te komen werken, worden beloond met bioscooptickets. Geïnteresseerden kunnen zich melden via www.debronzorgtvooru.be. Ook staat de deur van het woonzorgcentrum aan de Heldenlaan 72 en van het dagverzorgingscentrum aan de Godveerdegemstraat 57 steeds open voor concrete vragen over de inhoud van een job of voor een kennismakingsgesprek.

40-jarige wielertoeristenclub: Blijkbaar is dit jaar 2017 in de geschiedenis van een aantal sportverenigingen die hun bakermat hebben in Erwetegem, een belangrijk jaar. Naast Volleybalclub Mezo en Joggingclub Erwetegem die onlangs hun respectievelijk 50- en 30-jarig bestaan reeds mochten vieren, is het nu de beurt aan WTC Erwetegem Sportief. Op zaterdag 14 oktober wordt dit fietsende gezelschap om 17 uur in de raadzaal van het stadhuis aan de Markt verwacht voor een offici ële ontvangst door het college van burgemeester en schepenen ter gelegenheid van het 40-jarig bestaan van deze wielertoeristenclub. Eerder besloot het stadsbestuur ook al om aan WTC Erwetegem Sportief uit de stadskas een subsidie van 124 euro toe te kennen als verjaardagsgeschenk.

Brandweeroefeningen: Niks aan de hand en zeker geen reden tot ongerustheid of paniek wanneer u op ( één van) de komende vier opeenvolgende vrijdagen 13, 20 en 27 oktober en 3  november een ongewone drukte van brandweermannen en -wagens zou opmerken in de omgeving van het Administratief Centrum Sanitary en van de Stedelijke Academie voor Beeldende Kunst. Het gaat alleen maar om speciale brandweeroefeningen die dan op de site Sanitary telkens van 19u15 tot 21u15 zullen uitgevoerd worden. Onlangs hield de brandweer, toen in samenwerking met de andere hulpdiensten, ook een bijzondere (evacuatie)oefening in de fuifzaal Bevegemse Vijvers en vorige maand was er eveneens een brandweeroefening in de ijskelder in het Domein Breivelde.

Sint-Pauluskoor dekt de tafels: Het bestuur en de leden van het Sint-Pauluskoor Godveerdegem nodigen alle sympathisanten uit voor hun jaarlijks eetfestijn, ditmaal op 12 november. Die zondag zullen de tafels daarvoor van 11u30 tot 14u30 gedekt staan in de zaal Bevegemse Vijvers. Het menu laat kiezen tussen warme beenhesp of gevulde pladijsfilet met zalm, beide geserveerd met frietjes. Kaarten kosten 15 euro voor volwassenen en 7 euro voor kinderen tot 12 jaar. Ze zijn te verkrijgen bij alle koorleden of kunnen gereserveerd worden door middel van een mailtje naar sintpauluskoor@telenet.be. Telefonisch kunnen er kaarten besteld worden via 09  360 20 00 (dirigent Antoine De Troyer), 09  360 68 08 (Pierre Robijns), 09  360 50 17 (Jan Christiaens) en 09  360 46 97 (Annie Pede).

Nog (minstens) vier jaar Fietspunt: Vorig jaar ontstond er onduidelijkheid over het voortbestaan van het Fietspunt aan het station van Zottegem (naast de fietsenstalling in de Musselystraat) toen meegedeeld werd dat de NMBS 17 van de 54 bestaande Fietspunten helemaal zou sluiten en in een aantal andere de werking zou afgebouwd worden. Nu is bekendgemaakt dat het Fietspunt in Zottegem dat uitgebaat wordt in samenwerking met de vzw Groep Intro, alleszins in de komende vier jaar nog operationeel zal blijven. In het Fietspunt kan men elke werkdag van 11 tot 19 uur terecht voor kleine herstellingen aan de fiets of om er een fiets te laten ‘labelen’ (tegen diefstal). Daarnaast staan de werknemers van het Fietspunt ook in voor toezicht in de fietsenstallingen en voor de netheid in de omgeving van het station.

Vluchtmisdrijf na voetbaltraining: Op 18 februari bracht een 50-jarige Zottegemnaar zijn zoontje naar de voetbaltraining en terwijl het jongetje op het oefenveld bezig was, dronk de vader in de kantine enkele pintjes. Na afloop van de training reed hij echter op de terugweg naar huis op de Gentsesteenweg in Grotenberge een ander voertuig aan en pleegde vluchtmisdrijf. Terwijl zijn vrouw meteen terugkeerde naar de plaats van het ongeval, bleek haar echtgenoot zo’n twee promille alcohol in het bloed te hebben. Door de politierechter van Oudenaarde kreeg hij hiervoor nu de rekening gepresenteerd: een rijverbod van anderhalve maand en een geldboete van 2.000 euro. Ook moet de man eerst slagen in de gebruikelijke medische en psychologische proeven vooraleer hij zijn rijbewijs terugkrijgt. (DE BAKKER)

X