Dubieuze beslissingen en gemiste kansen zorgen voor eerste uitnederlaag

DSC_0800 (2)

Brakel, 17/10/2017 –  KVK Westhoek-K.OLSA Brakel 3-2.  In een eerste helft met talloze hoekschoppen voor beide ploegen kwam het eerste gevaar van de thuisploeg. (R18)

Een indraaiende corner van Sucaet werd door Otte uit doel geranseld. Op het kwartier vond De Lange Delie aan de eerste paal, doelman Dumesnil kon afweren. De bal viel in de voeten van Achahbar, maar opnieuw werd het schot afgeblokt. Driemaal is scheeprecht dacht Haezebroeck, en zijn poging vloog wel tegen de netten, 0-1 na 15’. Een paar minuten later pakte Achahbar uit met een afstandsschot, de thuisdoelman werkte in hoekschop. Iets voor het halfuur trapte Ternier een gemeten voorzet richting Kouemaha, Otte dook gepast in de voeten. Brakel zorgde nog eens voor dreiging, De Lange legde breed voor Achahbar die zijn schot over zag suizen. Ook de thuisploeg kwam in het slot van de eerste speelhelft nog dicht bij een doelpunt. Y. Loisel pakte uit met een schot naar de benedenhoek, Otte was attent.

Bij OLSA bleef Achahbar tijdens de rust in de kleedkamer, Cornelis nam zijn plaats in. De thuisploeg kwam vroeg in de tweede helft op gelijke hoogte. Y. Loisel speelde Kouemaha aan die Knipping van zich afduwde en zo ongehinderd de gelijkmaker tegen de netten tikte. 1-1 na 57. OLSA vocht terug en kreeg enkele serieuze kansen. Delie schilderde de bal op het hoofd van Haezebroeck, Dumesnil haalde het leder van onder de dwarsligger. De daaropvolgende hoekschop via Cornelis belandde bij Knipping, zijn schot ging via een verdedigende voet net naast. Op het uur kopte Ringoot aan de tweede paal op doel maar opnieuw redde de thuisdoelman de meubelen. De volgende thuisaanval zorgde opnieuw voor discussie. Bij een foutieve ingreep tegen de zijlijn ging de vlag de hoogte in, iedereen bij Brakel verwachtte een vrije trap maar de ref liet doorspelen. In het geharrewar ging de bal tegen de deklat, Hugelier profiteerde en tikte de 2-1 tegen de netten. Gans Brakel ging verhaal halen bij de ref, maar Patrouille gaf geen krimp. De bezoekers gingen op zoek naar de gelijkmaker. Delie verlengde een voorzet met het hoofd tot bij De Lange die van kortbij over besloot. Het was echter de thuisploeg die tot scoren kwam. Kouemaha ontfutselde Ringoot de bal en speelde de bal in de loop van Ternier die, al dan niet in buitenspelpositie, voor de 3-1 tekende. Bij de bezoekers werden Knipping en Bogaert vervangen door Pauwels en Hebbelinck. Met nog een kwartier te spelen kopte De Lange de bal door tot bij Cornelis, maar ook deze poging van kortbij ging over. Toch kon Brakel nog milderen toen Ringoot aan de tweede paal de bal terug kopte tot bij Haezebroeck die de 3-2 eindstand vastlegde.

Komend weekend speelt OLSA thuis tegen Gullegem, dit op zaterdagavond om 20h.