Brakelse offday

DSC_0554 (2)

Brakel, 02/11/2017 –  Sp. Petegem-K.OLSA Brakel 4-1. (R18)

De thuisploeg nam de beste start. R.Vanborm zette door op rechts en legde de bal terug, maar geen enkele van zijn medespelers stond goed op gesteld om binnen te schuiven. Bij de daaropvolgende tegenprik zag Delie zijn schot net naast draaien. Na goed tien minuten stopte Lambrecht thuisspeler Denoulet foutief af in de grote rechthoek, Joye liet doelman Otte geen schijn van kans. 1-0 na 10’. Op het kwartier zag Knipping zijn vrije trap via de muur over vliegen. Cornelis schilderde de daaropvolgende hoekschop mooi op het hoofd van De Lange, thuisdoelman Vandenbossche had een puike redding in huis. Halfweg de eerste speelhelft kon de thuisploeg de score verdubbelen. Otte kon een hoekschop onvoldoende wegwerken, de bal viel voor de voeten van Joye die in de verste hoek de 2-0 tegen de netten schoot. OLSA kreeg vier opeenvolgende corners, maar kon er niets mee aanvangen. Op het halfuur konden de bezoekers milderen. Bogaert pakte uit met een schicht vanop dik dertig meter, Vandenbossche kon enkel toekijken. 2-1 na 29’. De Brakelse wederopstanding was van korte duur. Joye lanceerde de snelle A.Vanborm die de bal beheerst naast de uitgekomen doelman Otte binnenstak, 3-1 na 36’.

Bij OLSA bleef Knipping tijdens de rust in de kleedkamer, Achahbar kwam in. Nog voor het uur was de match gespeeld. Uitblinker Joye lepelde de bal voor doel, R.Vanborm verlengde met het hoofd in de verste hoek. 4-1 na 54’. Na goed een uur werd een schot van Achahbar afgeweerd, de poging van Bogaert in de rebound werd door Dewulf net voor de doellijn gekeerd. De partij verwaterde, kansen werden schaars. Toch had bij de thuisploeg de ingevallen De Rock tot tweemaal toe de mogelijkheid om een vijfde thuisdoelpunt te scoren. Zijn eerste poging ging naast, een tweede werd door OLSA doelman Otte gestopt.

Komende zondag speelt OLSA thuis tegen Bornem.