Bij-vriendelijk Oosterzele reikt prijzen uit

DDL oosterzele prijs uitreiking bijen hotel bloemen weide (12)

Oosterzele, 03/11/2017 –  Vorige week donderdag organiseerde het gemeentebestuur van Oosterzele de prijsuitreiking van de wedstrijd “Help onze bijen”. Wie wilde deelnemen aan de wedstrijd kon bijenvriendelijke bloemen zaaien of aanplanten of een bijenhotel maken. (DDL)

Iedere deelnemer ontving een prikker met het logo van Meneer Bie en kon die plaatsen tussen de bloemen of het bijenhotel. Foto’s van het gepresteerde werk dienden dan naar de dienst Milieu gestuurd te worden. Een veertigtal Oosterzelenaren namen deel aan de eerste editie van deze ‘Help-onze-bijen’-wedstrijd. De prijsuitreiking vond plaats in de bibliotheek. De deelnemers keken naar een compilatie op muziek van het ingestuurde werk. Ze stelden vast dat Oosterzele de voorbije zomer alvast op een veertigtal plaatsen mooier en bij-vriendelijker werd. Nadat een onschuldige kinderhand 10 winnaars van elk 50 euro waardebonnen – te besteden bij Oosterzeelse handelaars – trok, kon men zich nog tegoed doen aan een honigbiertje met kaas en hesp.

De prijswinnaars zijn:

Peter Guns,  Sien Lievens,  Geert Van Respaillie,  Familie Glorieux,  Hans Van Rafelghem,  Tom Uytterhagen,  Koen Uytterhagen

Luc Mortier,  Martin Van Durme en  Roger en Martha Van den Broucke.

Tekst JM foto Danny De Lobelle

X