Prins carnaval Brakel 2018, M of V?

groepsfoto

13/11/2017 –   Krijgt Tom Stevens – aka Tommeke Bommeke – het gezelschap van prinses Debby De Temmerman? (BB)

 

Op zaterdag 2 december gaat voor de vierde maal de prins/prinsescarnaval verkiezing door in de polyvalente zaal De rijdt in Brakel.

Prins

Dit jaar doet Tom Stevens, beter gekend bij vrienden onder de naam Tommeke Bommeke, voor de tweede maal een gooi naar de titel van prins carnaval in Brakel.
Tom heeft drie jaar getwijfeld over een tweede deelname maar met de steun van de groep De Troela’s gaat deze Elstenaar er volledig voor.

Prinses

Of Tom alleen op het hoogste schavot komt te staan hangt af van maar 1 dame.
Debby De temmerman uit Nederbrakel zal namelijk proberen de titel van prinses van Brakel te bemachtigen. Het is van eind de jaren 80, toen er enkel nog een carnaval fuif was in Brakel geleden dat iemand deze titel terug probeert te bemachtigen.

“Ik hoop dat Debby die zelf één van de oprichters is van carnavalsgroep de Broakelse Bollies opnieuw de traditie van prins en prinses kan starten. Zodat we opnieuw elk jaar kunnen genieten van een prinsenpaar in Brakel”, aldus  Bartel Seghers, de voorzitter van carnaval comit é Brakel

Parcours

Hoe het parcours zal zijn voor dit toekomstige prinsenpaar is ook voor het comit é nog niet helemaal duidelijk. “Door de vele verfraaiingswerken in het centrum is het momenteel voor ons ook nog koffiedik kijken op dit vlak. Wel is er een veiligheidscel gepland op 20 november die hierover hopelijk uitsluitsel zal geven.”

Carnavalsweekend

Wat echter wel al vast staat is dat het toekomstige prinsenpaar zich dit jaar mag opmaken voor niet 1 maar 2 dagen van carnavalsplezier. “Op zaterdag 3 februari zal de avondstoet door Brakel trekken. Maar dit jaar zal kindercarnaval niet op zaterdagnamiddag, maar op zondag 4 februari doorgaan. “Op deze manier zal kindercarnaval het karakter van een echt familiefeest aannemen in de tent. Het is dan ook de bedoeling dat jong en oud zich zal kunnen uitleven met de kindercarnavalstocht, de kinderdisco, op de springkastelen,… en dit alles onder het goedkeurend oog van de echte Maya de Bij die ook komt mee feesten. Tijdens heel dit feestgebeuren zal ook opnieuw de wedstrijd mooist verklede kind doorgaan.”

“Ik hoop dat de twee kandidaten een mooie show brengen tijdens de verkiezing.
En ik wens hen beiden heel veel succes”

Bert Broos.

X