Zottegemse leerlingen steunen collega’s in Senegal

Senegal_(13) (1).JPG

14/11/2017 –  Het is een traditie dat het Sint-Barbaracollege in beide afdelingen tijdens de wereldmissiemaand oktober een solidariteitsactie organiseert voor kansarme leeftijdsgenootjes. Dit jaar besloot de werkgroep in te gaan op het voorstel van Agnès Di émè en de vzw Toogal Djangue uit Zottegem.

Vorig jaar schonk de school reeds een aardig bedrag van 3000 euro. Toogal Djangue heeft toen veel kinderen en scholen kunnen helpen dankzij die steun: de scholen Thiès Nones, Diakhao en Lalane hebben boeken gekregen voor hun bibliotheek. Deze scholen hebben besloten om een leeswedstrijd te organiseren. Zo gaan ze meer stimulans krijgen   om te lezen.  

“In Kolda, hebben de leerlingen van school Karcia hun nieuwe refter ontdekt”, aldus Agnès Di émè. “De kleuters van La Maternelle de Medina in Saint Louis kregen uniformen en matten om erop te zitten. Het zijn kinderen van een arme wijk in het noorden van Senegal. Als de kinderen niet naar school gaan lopen veel risico om straat kinderen te woorden.”

“En in Thies steunen wij zwaar gehandicapte kinderen door behandelingen (massage, verzorging) te bekostigen. Ze kregen ook van ons rolstoelen die wij hebben verscheept met een container naar Senegal.  Dit jaar werden door de leerlingen pannenkoeken verkocht ten voordele van deze onderwijsprojecten. Op maandag 13 november werd een bedrag van 2000 euro overhandigd aan bezielster van het ‘Toogal Djangue’-project Agnes Dieme uit Zottegem. Agnes dankte de leerlingen van beide afdelingen voor hun steun om hun leeftijdsgenootjes aan een beter leven te helpen.”

Meer info over Toogal Djangue via link in het rood

X