Groenen gaan in dialoog met boeren

Mieke Verniest Schoonste boerin Munkzwalm (2).jpg

Op woensdag 22 november gaat Groen in dialoog met de boeren uit Horebeke, Brakel en Maarkedal.

De lokale afdeling organiseert een landbouwavond, vanaf 20u in zaal De Kroon, Dorpstraat 12. Boeren van het Algemeen Boerensyndicaat (ABS), de Boerenbond en Boerenforum zitten mee aan tafel. Petra De Sutter (senator en lijsttrekker in Horebeke) heet iedereen welkom en Bart Caron (Vlaams parlementslid) leidt de avond in. Journalist Bert Broos van De Beiaard modereert het geheel. Aan de tafel met experten is een stoel gereserveerd voor het publiek. Het publiek kan dus aanschuiven en mee debatteren.  Het belooft een boeiende en interactieve avond te worden met respect voor ieders mening.

De avond is opgebouwd in drie delen: eerlijke prijzen, voeding en duurzaamheid, en voeding en gezondheid. Men gaat dieper in op het voorkomen van faillissementen, de lokale afzetmarkt vergroten, minder intensieve stadslandbouwmodellen tegenover industri ële landbouw en gezonde producten.

X