Huiszoeking na positieve drugstest

logo_politie_3

28/11/2017 – De huiszoeking gebeurde zondag en volgde op een grootschalige verkeersactie.

Tijdens de huiszoeking werden geen verboden middelen aangetroffen. De verkeersactie vond plaats op verschillende locaties: Onkerzele (Kampstraat, van 20u30 tot 23u00), N42 (t.h.v. Colruyt, van 00u00 tot 02u30 en Geraardsbergen (Oudenaardsestraat (t.h.v. Adamstraat, van 02u30 tot 03u30).

In totaal werden  70  bestuurders onderworpen aan een ademtest. Hiervan bliezen  3  personen alarm.  4  bestuurders legden een positieve test af. Van hen mocht één iemand het rijbewijs onmiddellijk inleveren. Er werd  1  proces-verbaal ‘drugs in het verkeer’ uitgeschreven, het was na deze vaststelling dat werd beslist tot de huiszoeking.

Verder werd  1  proces-verbaal opgemaakt voor een inbreuk op de keuring en werden  3  processen-verbaal van waarschuwing uitgeschreven. Ten slotte werden nog  2  onmiddellijke inningen opgesteld voor respectievelijk technische eisen en het niet dragen van de gordel.