Lage fijnstofwaarden in Zottegem

ddl-balegem-meetpunt-aarbeiplantje-2

29/11/2017 – Ook in Zottegem werd enthousiast deelgenomen aan het AIRbezen-project. “Er werden in onze stad 282 aardbeiplantjes verdeeld worden. 194 bladstaaltjes werden teruggebracht en 52 daarvan werden geanalyseerd.

“De resultaten voor onze stad zijn merkelijk beter dan deze in andere stedelijke gebieden zoals Gent, Wetteren, Dendermonde of Aalst”, laat schepen van Milieu Leen Goossens weten. “De mediaanwaarde ligt in Zottegem ligt op 35 µA. Uit de geanalyseerde stalen blijkt evenwel dat er in stadskern niet meer fijn stof aanwezig is dan in de landelijke deelgemeenten. Ook hier werden de hoogste waarden gemeten langs drukke invalswegen zoals de Langestraat en de Tweekerkenstraat en in de buurt van de spoorwegen.”

Wie meer interesse heeft in de resultaten, kan deze raadplegen op www.airbezen.be