Aanrader: Magische kerstmarkt in Scheldewindeke

kerstmarkt scheldewindeke 2017 (3)

04/12/2017 –  Om naar uit te kijken. Op zaterdag 9 december vanaf 14 u en op zondag 10 december vanaf 11 u wordt het Marktplein van Scheldewindeke ondergedompeld in een magische kerstsfeer. Het scenario zit in het hoofd, het hele Marktplein wordt omgetoverd tot een mooi kerstdorpje. (R 17   foto’s JVB).

kerstmarkt scheldewindeke 2017 (1)

‘The Magnificent Seven’ van de ‘Kerstvrienden Oosterzele’ met V éronique Coens, Patrick Van Damme, Stefan Hutse, Geert Van de Casteele, Majolie Bogaert, Katrien Van Der Velpen, en Dominique Maerten, nodigen je van harte uit om een bezoek te brengen aan de gezellige kerstmarkt op het Marktplein van Scheldewindeke, dat het decor wordt van een tweedaagse kerstmarkt. De deelnemers Optiek Veerle Hubo, Gijzelse Microbrouwerij, LR Katrien, GILO, Annemie De   Lobel, Botiek & Eddy Van Dorpe, Schoonheidsinstituut Sarah, Kathy Vandevoorde, NVT Familie Matthys, Tr ésors D’Axelle, Ernest Hamburger catering, Danny Meersman, Majolie Bogaert, Sofie Van Heegde, Cavadir, Natur’elle, VBS Scheldewindeke, Kelly Bonnaerens, de Sjampetter, Jonas Van Damme, vzw On Stage, Tartemain, Geitenboerderij Klavertroef,  MADE BY VERO, Tupperware, Sinksencomit é Oosterzele, Ludwig De Hilde, Silverproducts, Bebelleke Mortier, Sam De Munter, Veerle Van de Putte, Patrick Van Damme & Stefan Hutse, Suikerspin Kraam, Schietkraam Marc De Corte, De Koffiekan, Saskia Van Bastelaere, Kaarsenmakerij Elizabeth Cindy,  en nog een aantal leuke verschillende standen  bieden u de meest uiteenlopende koopjes aan. Al dat moois moet van het Marktplein Scheldewindeke een sfeervolle plek maken. Kuier over het Marktplein en geniet naast het shoppen ook van deugddoende hapjes en dranken. Proef van het goede leven. Op zoek naar handgemaakte sieraden, fantasiejuwelen, handtassen, parfums, sjaals, uurwerken, accessoires, schilderijen, speelgoed, kerstrozen, Kerstmannen, kaartjes, geschenkartikelen, houtwerk, verzorgingsproducten, massage oli ën, geurvaasjes, sparren van eigen kweek, zeepjes, geschenkverpakking bieren, verzekeringen, schoonmaakproducten, kaarsen, educatief speelgoed, kussens, plaids, tafelkleden, geurkaarsen, borduurwerk, Tupperware, honden- accessoires,handgemaakte figuren, bloemstukjes,…er zijn zoveel verschillende assortimenten, voor elk wat wils…,  je vindt het op de kerstmarkt.

Het fel vernieuwd ‘Kerstvrienden’-comit é organiseert een kleurwedstrijd voor kinderen tot 12 jaar. De kleurplaten kunnen afgeprint worden op de facebookpagina van de kerstvrienden, ze zijn ook te vinden bij de lokale handelaars in de buurt. Er zijn prachtige prijzen te winnen voor de kinderen én de ouders die de wedstrijd delen op de facebookpagina. De tekeningen kunnen vanaf zaterdag 9 december gedeponeerd worden in de brievenbus van de kerstman die hangt aan de kerstboom op het Marktplein. Trekking van gelukkige 10 winnaars en 1 winnaar van 50 euro van de facebookpagina om kwart voor vijf, net voor de kerstbollenworp op het podium op de kerstmarkt.   Deze actie wordt volledig gesponsord door MADE BY VERO en Tr ésors D’axelle.  (https://www.facebook.com/kerstvriendenOosterzele/).

Music for Life

Vlaanderen warmt zich dit ook jaar weer op voor de Music for Life campagne van Studio Brussel. Meer dan 1.000 goede doelen doen dit jaar mee aan de Warmste Week. Ook tijdens de kerstmarkt in Scheldewindeke wordt een actie opgezet ten voordele van Music for life. Je krijgt de kans bij de kerstradio  plaatjes aan te vragen. Er  worden ook sleutelhangers te koop aangeboden. De opbrengst van de sleutelhangers  gaat integraal naar het goede doel ‘Kom op tegen Kanker’. Martine De Neve en Veerle Van de Putte tonen een groot hart en zetten hun schouders onder de acties.

Win een mooie prijs

Wie wil genieten van de tweedaagse kerstmarkt moet op zaterdag 9 december vanaf 14 u en op zondag 10 december vanaf 11 u richting marktplein Scheldewindeke. De toegang is gratis. De kerstmarkt lokte vorig jaar een ruim belangstellend publiek. Mensen van allerlei pluimage worden nu ook op de editie 2017 verwacht. Er wordt op het marktplein een schatkamer uitgestald met veel kerstartikelen en cadeaus voor Kerst en Nieuwjaar. Er is animatie met de Kerstman, kerstballenworp, optreden VBS-Kinderkoor, aperitiefconcert met optreden van Fabi uit Landskouter (zondag, 11 u). Op zaterdag 9 december om 14 u  30  opent de Kerstman de kerstmarkt. De offici ële opening vindt plaats om 15 u 30. Op de kerstballenworp op zaterdag om 16 u en op zondag om 16 u 30 zijn talrijke prijzen te winnen geschonken door de lokale handelaars. Het kinderkoor van VBS Scheldewindeke treedt op zaterdag op om 18 u 30 en op zondag om 14 u 30 en om 15 u 45. De derde editie van de tweedaagse kerstmarkt wordt een betoverende sfeervolle kerstmarkt waar je urenlang kunt vertoeven met de hele familie, kennissen, vriendenkring,…Wat wil een mens nog meer? Dicht bij huis proeven van de kerstmarktsfeer. Het fel vernieuwd kerstcomit é gelooft rotsvast in ‘Kerstmarkt Scheldewindeke’. Een bezoek aan de kerstmarkt is gewoon een ‘must. Genoeg redenen om langs te komen. Iedereen is welkom. Info: V éronique Coens, 0498 / 22 06 55.

De derde editie wordt een betoverende sfeervolle kerstmarkt waar je urenlang kunt vertoeven met de hele familie, kennissen, vriendenkring. Dicht bij huis proeven van de kerstmarktsfeer. Het comit é ‘Kerstvrienden Oosterzele’ bereidt zich alvast voor om van de kerstmarkt alweer een voltreffer te maken. U komt toch ook? Kom genieten van de kerstsfeer.

Reporter 17, foto’s Johan Van Bever