Sublieme eindejaarconference van Michael Van Peel in GC De Kluize Scheldewindeke

DDL-oosterzele-van-peel-overleeft-2017-4.jpg

04/12/2017 – Het Gemeenschapscentrum De Kluize in Scheldewindeke zat afgeladen vol voor de ronduit sublieme eindejaarconference: ‘Van Peel overleeft 2017’. Grappig to the point. Sneltreinvaart. Spitsvondigheden. Intelligent amusement. Perfect. Een 10. De durf van een standupper in een keurig kostuum. (R17, foto’s DDL).

Hij fileert het voorbije jaar 2017. Michael Van Peel legt in zijn conference de pijnlijke realiteit meer dan eens bloot. De misnoegdheid grijpt vrolijk om zich een. De Verenigde Staten worden geleid door een kwaaie cava op een oranje leren zetel. Terreur teistert Europa, maar dat kan de Belgen niet meer deren. Angst is banaal geworden, net als de files, staatsproblemen, en graaiende politici. Wie maalt er nog eigenlijk om? De onderwerpen kwamen hem ook dit jaar als gebraden kippen de mond ingevlogen. Meesterlijk verteld, doordacht en vooral een frisse kijk op de zaak. Angstaanjagende evoluties in de wereld legt hij glashelder uit. Steken naar Belgische politici bleven niet uit. Rake observaties, goede oneliners. Er steekt soms ook boosheid in zijn show. Prachtige analyse van de (wereld)politiek en maatschappij, doorspekt met veel humor.

De lollige cynicus zit gevangen in het lichaam van een chronische optimist. Maar mispak u niet, onder zijn aaibare uiterlijk gaat een vlijmscherp karakter schuil. De gelukkigen die een ticket konden bemachtigen, zagen een zuivere stand-upcomedian aan het werk: ongefilterd, extra vierge en van eerste koude pressing. Grappig, maar ook soms schrijnend. Iedereen was het roerend eens, Michael Van Peel heeft het publiek een indrukwekkende show voorgeschoteld. In één woord: klasse.
Reporter 17, foto’s Danny De Lobelle