AZ Oudenaarde in top 10 goedkoopste ziekenhuizen

azo

06/12/2017 –   Uit de jaarlijkse Ziekenhuisbarometer van CM blijkt dat de kosten voor een eenpersoonskamer blijven stijgen. AZ Oudenaarde blijft lage prijzen hanteren en staat in de top 10 van ziekenhuizen met de laagste gemiddelde percentages.

De Christelijke Mutualiteiten (CM) analyseren jaarlijks de facturen van hun leden. Uit de cijfers van 2016 blijkt dat AZ Oudenaarde als negende ziekenhuis opgelijst staat in de top 10 van ziekenhuizen met de laagste gemiddelde percentages ereloonsupplementen in eenpersoonskamers in Belgi ë.

Ereloonsupplementen zijn extra vergoedingen die artsen mogen aanrekenen bovenop de vaste prijs voor een ziekenhuisbehandeling. Sinds 2013 mogen geen ereloonsupplementen aangerekend worden in gemeenschappelijke en tweepersoonskamers, bij pati ënten die alleen op een kamer liggen, mag dit nog wel.

Stefaan Vercamer, voorzitter AZ Oudenaarde: “AZ Oudenaarde kiest er bewust voor deze supplementen laag te houden.Met de toegepaste tarieven streeft AZ Oudenaarde ernaar kwalitatieve zorg betaalbaar te houden voor de pati ënten, een kernwaarde die overigens ook verankerd is in onze missie en visie.”

In de top 10 van goedkoopste ziekenhuizen in Belgi ë voor een natuurlijke bevalling in een eenpersoonskamer staat AZ Oudenaarde als 8ste ziekenhuis opgelijst.