“Omloop moet zo groot worden als De Ronde”

1-_UDY4913

06/12/2017 –  In Ninove, de nieuwe aankomstplaats van de Omloop Het Nieuwsblad, is het parcours voor de editie van 2018 voorgesteld. Het orgelpunt van de 73 é Omloop Het Nieuwsblad moet het duo Muur van Geraardsbergen – Bosberg worden.

Vanuit Gent Rijden de renners een stukje nostalgie tegemoet, want de laatste 60 kilometer zijn identiek aan de laatste Ronde van Vlaanderen met aankomst in Ninove.

Zaterdag 24 februari is een datum die een belletje doet rinkelen bij alle wielerfans in binnen-en buitenland, en niet in het minst bij de ninovieters. Die dag omhelst de internationale wielerwereld Ninove en haar mytische aankomstplaats op de Hlsesteenweg. ” En daar zijn we enorm blij om”, vertelt Tania de Jonge, burgermeester van Ninove. Fans mogen zich op 24 februari 2018 verwachten aan een warm welkom in Ninove.

1-_UDY4909

De start van de 73 é Omloop Het Nieuwsblad wordt opnieuw gegeven in Gent aan het Citadelpark op de Emile Clauslaan.

In totaal wachten 13 hellingen en 8 kasseistroken, om te beginnen met een eerste keer het duo Haaghoek – Leberg. na een lus met daarin de kasseien van de Huisepontweg en de Holleweg,en de beklimmingen van Den Ast en de Katteberg, krijgen de renners een tweede keer de Haaghoek en de Leberg voor de kiezen. Dit intussen iconische Omloop-duo ordt nog een derde keer getemd, met daartussen de beklimmingen van de Kokkerelle, de wolvenberg, de kasseien vande Ruiterstraat, de Jagerij en ten slotte de beklimming van de Molenberg op 52 kilometer van de aankomst.

Met de Berendries als negende helling van de dag, op iets minder dan 40 kilometer van ankomst, onmiddelijk gevolgd door de Valkenberg en Tenbosse. De ultieme scherprechters van dit gloednieue Omloop-parcours worden uiteraard de Muur van Geraardsbergen ( op 15,8 km van de aankomst ) en de bosbergals finale helling op 12 kilometer van Ninove, waar de verraderlijke aankomst ligt op de Hlsesteenweg.

Ook Elite vrouwen strijden om winst tussen Gent en Ninove.

Ook voor de Elite Vrouwen is de Omloop Het Nieuwsblad op zaterdag 24 februari de eerste grote afspraak van het nieuwe wielerseizoen. In hetzelfde decor als de mannen vatten de dames hun Omloop, die al sinds 2006 georganiseerd wordt, aan vanuit Gent. De vrouwen leggen in totaal 122,2 kilometer af en krijgen tussen Gent en Ninove acht Hellingen en drie kasseistroken op hun bord. De laatste 60 kilometer is identiek aan het parcours van de mannen. De aankomst ligt eveneens in Ninove, waar we te weten zullen komen wie in deze 13 é editie van de Omloop Het Nieuwsblad de opvolgster zal wordt van de Nedrlandse Lucinda Brand.

Schietecatte Rudy.