Trio Dhoore in GC De Kluize Scheldewindeke, de liefde voor folk

DDL oosterzele trio dhoore gc de kluize (21)

11/12/2017 – Het trio Dhoore bracht in GC De Kluize in Scheldewindeke een bruisend avondje muziek. De ‘band of brothers’ zorgde voor een aardig potje stomende folk. (R 17, foto’s DDL).

De broers Koen, Hartwin, en Ward zijn tot veel in staat. Ze brachten straffe melodie ën van eigen hand, beheersen perfect hun instrumenten, als daar zijn draailier, diatonisch accordeon, akoestische gitaar, mandoline. De broers Dhoore zijn ontwapenend, zichzelf, geven zich volledig. Veel waardering voor de Vlaamse muziek en het eigen werk die worden gebracht met grote flair en onweerstaanbare podiumpr ésence. Koen, Hartwin en Ward kunnen een publiek moeiteloos in de ban houden. Trio Dhoore heeft iedereen verrast. Energiek. Meeslepend. Opwindend. Wat men ziet en hoort, is het beste wat er in het genre te vinden is. Een uitgepuurde akoestische sound en frisse arrangementen zijn het handelsmerk van het trio Dhoore. Om eerlijk te zijn, een deel van het publiek, had nog nooit van ‘Trio Dhoore’ gehoord, laat staan zien optreden. Maar de broers Dhoore brachten gans de avond genietbare pareltjes. Trio Dhoore, een ware ontdekking. Het optreden zat goed in mekaar. Volop genieten. Dat de broers al veel podiumervaring opdeden, was snel duidelijk. Het trio voelde zich snel thuis in de Oosterzeelse cultuurtempel. Stond in De Kluize een goed op elkaar ingespeeld trio op de planken? Alleszins. Mooi om zien, het samenspel van Koen, Hartwin en Ward. Een plezier om naar te kijken en te luisteren. De drie broers hebben al drie albums opgenomen: Modus Operandi (2013), Parachute (2015) en Momentum (2016). Met ‘Momentum’ bewijzen de broers dat ze nog tot meer in staat zijn.

Reporter 17, foto’s Danny De Lobelle