Vrijwilligerswerk nog steeds ondergewaardeerd

DDL oosterzele bedanking vrijwilligerswerk (7)

13/12/2017 –  Vrijwilligerswerk is leuk en zinvol, en talloze mensen doen het met veel inzet en plezier. Maar de grote diversiteit aan vrijwilligersactiviteiten is bij veel mensen nog onbekend.

Op 7 december was het de nationale Vrijwilligersdag ook in Oosterzele worden de ruim 200 vrijwilligers niet vergeten. Op zondag 10 dec werden ze uitgenodigd door het gemeente bestuur voor een drankje en hapje in de plaatselijke bib te Scheldewindeke er waren 70 inschrijvingen maar door het bare weer zijn er toch 40 vrijwilligers afgezakt naar de bib.   De vrijwilligers werden door de Burgemeester, schepen van milieu toegesproken en tweede schepen toe gesproken. Marleen Verdonck had voor deze gelegenheid   vijf cakes gebakken en voor elk een attentie in de vorm van een zakdoek met opschrift ik ben vrijwilliger.

Jan Martens zette het nut van de zwerfvuil vrijwilligers in de bloemen.: “Alle vrijwilligers  verdienen een dikke pluim voor het werk dat zij doen, maar voor de vrijwilligers die zwerfvuil ruimen in onze straten heb ik en het college toch een boon. Het zijn tientallen Oosterzelenaars die vrijwillig de smeerlapperij in onze bermen opruimen, dag in dag uit, in weer en wind. En als ze aan het einde van hun straten zijn, mogen ze herbeginnen. Van een vicieuze cirkel gesproken … Of dweilen met de kraan open. De vervuilers te pakken krijgen is een moeilijke opdracht. Maar soms lukt het wel eens. En dan is een factuur van minstens 500 euro hun deel. Ze zijn dus gewaarschuwd. Nu ook onze politiezone eindelijk beslist heeft om het Oosterzeels cameraverhaal te volgen, zullen we binnenkort betere middelen hebben om de daders te vatten. Mag dit een hart onder de riem zijn van onze zwerfvuilophalers. Wat zij doen is van goudwaarde voor onze Oosterzeelse samenleving. Oprechte dank daarvoor.”

Danny De Lobelle.